Verhuurhuur bij ons een ruimte
do 09 jul t/m zo 22 jan 2017

Openingsfeest WILLEM TWEE: Gallowstreet, Spark, Dario Mars & The Guillotines, Tommy Moustache e.v.a.

WILLEM TWEE muziek en beeldende kunst

open:19:30
start:20:15
locatie: willem twee poppodium

Op zaterdagavond 21 januari 2017 vieren wij de fusie van W2 Poppodium, Muziekcentrum De Toonzaal en Kunstencluster Willem II Fabriek met een avondvullend programma in álle ruimtes van WILLEM TWEE (bezoekadres: Boschdijkstraat 100). Deze organisaties houden op te bestaan en heten vanaf dan WILLEM TWEE muziek en beeldende kunst. Dit bijzondere moment in de geschiedenis van de verschillende organisaties willen we een goede aftrap geven met markante optredens van onder andere de Duitse band Spark, Gallowstreet en Tommy Moustache, met bands en dj’s uit eigen omgeving, met exposities van vele kunstenaars uit eigen huis en met de opening van de expositie Coney Island van JeanPaul Jennen en Eva de Jong. Bovendien houden alle ateliers en werkplaatsen open huis. We sluiten af met een dansnacht. Uiteraard ben jij ook welkom op zaterdag 21 januari in WILLEM TWEE waar om 20.15 uur de avond wordt geopend. Het feestelijke programma gaat door tot 2 uur ‘s-nachts. De toegang is gratis. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur.

Gallowstreet

De 10 man sterke Amsterdamse brass band Gallowstreet, die zijn strepen heeft verdiend door te spelen tijdens buurtfeesten en optochten, staat bekend om de switch tussen hiphop, brass, house en swingende afrobeats. Een unieke ervaring op je net- en trommelvlies. De combinatie van percussie, blazers en drums maken het je lastig om niet mee te bewegen op deze swingende muur van geluid.

Tommy Moustache

De muziek van deze vierkoppige band is prima in het hokje te stoppen van instrumentale, opzwepende, lichtelijk schizofrene en behoorlijk verwarrende alternatieve zappjazz. Net als hun inspiratiebron Tommy Moustache treden zij de wereld tegemoet met opgetogen borst, ingenieuze invallen, grootsheidswaan, humor, koppigheid en explosieven waar nodig. Alles met het bescheiden doel het verloop van de wereldgeschiedenis in eenzelfde orde van grootte te beïnvloeden als hun illustere voorbeeld.

Spark

Een formatie jonge Duitse topmusici van klassieke oorsprong, maar met de capaciteit muzikale barrières grondig te doorbreken. De basis bestaat uit drie musici op viool, cello en piano - het klassieke pianotrio – en twee blokfluitisten. Samen bespelen zij een oneindige variëteit aan instrumenten, waaronder meer dan twintig verschillende blokfluiten, van sopranino tot subcontrabas, een scala aan andere blaasinstrumenten, diverse strijkinstrumenten. Met deze enorme rijkdom aan klanken slaan ze bruggen tussen verschillende muziekstijlen zoals klassiek, folk, rock, country, jazz en avant-garde waardoor steeds nieuwe en fascinerende spanningsvelden ontstaan.

Dario Mars and the Guillotines

Te gekke bezwerende muziek van Dario Mars and the Guillotines. Een stel Franstalige Belgen dat rockt met een aanstekelijke mix van garage-rock, surf-rock en soul. Met de sensuele zangeres Bineta Saware dansend op blote voeten, word je ondergedompeld in een soort van aanstekelijke voodoo trance. Haar band werkt geweldig mee naar een ultieme climax vol echo’s en distortion, die zo in een Tarantino-film lijken te passen. Het monsterbrein achter deze band, Renaud Mayeur, schreef dan ook verschillende bekroonde film-scores… Spaghetti western voodoo filmmarathon, iemand?

Papajahkur and the Babylon Homegrown

www.papajahkur.nl
Papajahkur and the Babylonhomegrown is een nieuwe reggae formatie uit Brabant. Alle muzikanten uit de band hebben achtergronden in verschillende soorten muziek wat zorgt voor een combinatie van genres met reggaemuziek als fundering. Met roots in de rock muziek heeft Papajahkur veel ervaring met energieke live shows. Deze reggae familie uit Den bosch is klaar om elk podium te betoveren met hun versie van het Jamaicaanse exportproduct: Reggae!

o.a. Reverselandfill + Pan=ac (in RAK-ruimte)

Analoge DIY, modulaire audio en video. Meeslepende, duistere ambient en soundscapes waar soms flarden van radio en obscure filmfragmenten doorheen dringen, Improvisatie voert de boventoon. Iedere keer anders, maar altijd industrieel. Met Pan=ac: feedback specialist pur sang die optreedt met DIY modulaire videosynthesizers en camerafeedback. Verwacht een kleurrijke reis door abstracte geometrische werelden waar chaos regeert.

Plint

https://www.facebook.com/plint.band/?fref=ts
Deze Jonge Bosche band speelt een mix van Indie rock en pop! denk aan bands zoals Mgmt!

DJ Witte Veder

https://www.facebook.com/witteveder.nl/
Witte Veder kennen we natuurlijk van op Paaspop, Pleinpop, Deep 'n Disco en Threshold en draait disco met een vleugje house.

Rockin Robbish

DJ @lternativo &DJ MvT

DJ DoomJazz

Om 20.30 uur wordt de feestelijke kunstinstallatie ‘Coney Island’ van Eva de Jong en JeanPaul Jennen geopend

Met medewerking van het Rossignol Strijkkwartet

Het Rossignol Strijkkwartet is een jong en gedreven professioneel ensemble dat bestaat uit Rolin van Opstal (viool), Tiara Kobald (viool), Anne Coppoolse (altviool) en Cor Coppoolse (cello).

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.