kassa
Poppodium
vr 17 feb 2017

On the House: Ziggy Splynt + Paramatman

On the House

open:20:30
start:21:00
einde:02:00
klinkt als: Never pay, always play!

Jouw vrijdagavond bij Willem Twee Poppodium is ‘On the House’! Het enige wat je afrekent is jouw drankje.

Vanavond met: Ziggy Splynt en Paramatman.

 

Het wordt weer een avondje lekker stampen, springen en headbangen!

Dit keer hebben we voor jullie op het programma het Utrechtse Ziggy Splynt en Tilburgse Paramatman. Hoe het klinkt? Als alternatieve rock waar je trommelvliezen van gaan klapperen en je handen van gaan zweten. Aanrader voor fans van Biffy Clyro, Queens of the Stone Age, Nirvana en Foo Fighters!

Ziggy Splynt

Alternatieve rock met een pittig randje. Drie jonge gasten die gefascineerd zijn door rauwheid, energie en harmonie. Ziggy Splynt weergalmt een alternatieve sound met een opzwepende en energieke live show. Denk aan een cross-over van Biffy Clyro, Muse en Queens of the Stone Age. Met enkele mooie muziekprijzen op zak (o.a. Utrechtse Popprijs, Clash of the Titans en De Grote Prijs van Leusden) is de band klaar voor het grotere werk! De meest recente EP & Procreate krijgt van enkele mediaplatforms een dikke voldoende, de plaat stond op de 3voor12 luisterpaal, en de release show in ACU was volledig uitverkocht. Daar vloog de merchandise als zoete koek over de toonbank. Inmiddels is de band weer bezig met nieuw materiaal dat naar alle waarschijnlijkheid in april of mei van 2017 zal verschijnen.

Paramatman

“Een muur van geluid en golf van energie. De energie van deze band is overweldigend”

Klapperende trommelvliezen en zwetende handen. Een ontspoorde grungetrein waarbij echte rauwheid wordt gecombineerd met vlagen garage en powerrock. Geïnspireerd door bands als Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Nirvana werkt het powerduo Koen en Jeroen aan een geslepen repetoire met een geheel eigenzinnige sound, tomeloze energie, en opzwepende nummers. Terwijl Koen de muren laat schudden met zijn scheurende gitaar en donkere, rauwe stem, transformeert Jeroen zijn drums tot een lawine van geluid. Met optredens in binnen- en buitenland is PARAMATMAN hard op weg om zich bij de betere powerduo’s van Nederland te voegen. Deze mannen schuwen nergens voor en dat merk je op het podium; een tweekoppige band die klinkt alsof er zes muzikanten op het podium staan. PARAMATMAN heeft de nodige ervaring in huis om een professionele show neer te zetten waar mensen graag over napraten. Na de release van de debuutsingle Absolution, die goed werd ontvangen door fans en verschillende media, werd er regelmatig opgetreden in muziekcafé’s, op festivals en op de radio, is PARAMATMAN toe aan het releasen van de debuut EP Last Goodbye. Hoewel de titel anders doet vermoeden, zijn deze mannen pas net begonnen met het echte werk!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.