Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
vr 21 apr 2017

On the House: Projectmanager & Galactic Lo-Fi Orchestra

Poppodium

open:20:00
start:20:30
einde:02:00
locatie: Kleine zaal
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: Never pay, always play!

Jouw vrijdagavond bij Willem Twee Poppodium is ‘On the House’! Het enige wat je afrekent is jouw drankje.

Vanavond met Projectmanager & Galactic Lo-Fi Orchestra

Projectmanager

De drie mannen van Projectmanager borduren met Projectmanager voort op waar ze met eerdere bands eindigden. Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in The Wimps, een iets zwaarder rockende variant van Jabberwocky. Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Inspiratie putten ze uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden. Ze streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom heeft Projectmanager drie zangers. In 2013 schreef Edwin een paar nieuwe liedjes en belde Aart en Dirk met de vraag of zij die mee wilden uitwerken. Enter Projectmanager. In 2014 en 2015 doken ze de studio in van Roel Blommers (bekend van onder andere Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees) in Eindhoven. De opnames staan op de debuutplaat (CD en LP) die in november 2016 verscheen. De plaattitel Paperclip Fitness down Fading Saints Club verwijst met de nodige zelfspot naar de weinig indruk makende verrichtingen van een stel verpieterde helden.

Dirk Timmers: basgitaar en achtergrondzang; Aart van den Berg: drums en achtergrondzang; Edwin Timmers: gitaar en leadzang.

Galactic Lo-Fi Orchestra

The galactic lo-fi orchestra is een vriendelijk en eigenwijs bandje uit de omgeving van Boxtel en Eindhoven, geformeerd rondom muzikaal adhd-er Michel Geelen. De groep brengt aanstekelige popliedjes met het leven zelf als inspiratiebron, al dan niet met een autobiografische knipoog. Najaar 2015 verschijnt het nieuwe en derde album,‘pocket symphonies for the painfully alone’ getiteld. De plaat kan met recht een solo album van Michel genoemd worden, hij tekende namelijk voor bijna alle teksten en muziek. Ook nam hij alle zang en instrumenten voor zijn rekening, zo nu en dan met enige hulp van de andere bandleden. Volgens goed lo-fi gebruik werden de opnames en mix gewoon thuis gemaakt. Het nieuwe album wordt zonder uitzondering lovend en zeer enthousiast ontvangen in de pop-media. In de recensies wordt vooral gemeld dat de band een zeer eigen geluid en gezicht heeft. Echter tegelijkertijd worden er in positieve zin vergelijkingen gemaakt met oa Eels, het vroegere dEUS werk en de Velvet Underground. Live staat de groep te boek als een energiek en enthousiast gezelschap. De band deed mee aan de Popronde (2011) en gaf al vele optredens in het Nederlandse club en festival circuit.

Michel, vocals & guitar; Roelof, drums; A3, bass & vocals; Harald, organ & piano; Eugene, gitaar

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.