kassa
Poppodium
vr 24 mrt 2017

On the House: Statue + A Fool’s Errand

Poppodium

open:20:00
start:20:30
einde:02:00
genre:prog, post-rock
locatie: Poppodium
zaal: Kleine Zaal

Jouw vrijdagavond bij Willem Twee Poppodium is ‘On the House’! Het enige wat je afrekent is jouw drankje.

Vanavond met Statue + A Fool’s Errand

Statue

Vier elektrische gitaren, bas en drums, puur instrumentaal, loeihard en wonderschoon. Met tal van verwijzingen naar symfonische rock, naar noise, naar rock tout court, maar ook naar repetitieve muziek en een vleugje TC Matic. Power, een epische wall of sound waarbinnen elke muzikant strak en gedisciplineerd zijn ding doet. Samenspel op hoog niveau, wederzijdse dialoog, losbarstende herrie of uitdeinende verstilling.Afgelopen zomer zowel op Pukkelpop als Leffingeleuren … dat dit een schot in de roos was mag uit onderstaande recensie blijken:

“Het verwondert ons niets dat Ayco Duyster fan is van #Statue. De sfeervolle, instrumentale songs van deze jonge Limburgers zijn gefundenes fressen voor Duyster, mocht dat programma nog bestaan natuurlijk. Minutenlange composities die je nu eens verleiden met het subtiele vlechtwerk in de breed uitwaaierende gitaarlagen, dan weer met een vrolijke melodie die eroverheen komt dansen. Maar vergis u niet, de vier gitaren, bas en drums kunnen ook behoorlijk rocken, en zodoende, na een paar nummers snoozen, alsnog het zand van drie dagen Pukkelpop uit uw ogen en oren blazen.” (DE STANDAARD – Pukkelpop ★★★★)

A Fool's Errand

A Fool’s Errand is onstaan uit het gebied rondom ‘s-Hertogenbosch. De muziek klinkt alsof je in de ochtend uitkijkt over de mist van een moerassig landschap. Het ene moment droom je weg bij de voortduwende en deinende ritmes en sferische melodieën tot je abrupt wakker wordt geschud door een muur van geluid. De muziek van A Fool’s Errand doet denken aan Mogwai en Pink Floyd (als ze in een oude staalfabriek zouden spelen). Maar de beste omschrijving tot nu toe is gegeven door iemand die op het podium kwam om naar het publiek te schreeuwen: “Experimentele shit!.. Of nie?!”

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.