Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 23 mei 2019

Oliver Oat, Toby Goodshank & Boo Hoo

Muziek op Donderdag

open:20:30
start:21:00
locatie: concertzaal
zaal: foyer

‘Muziek op Donderdag’ is dé wekelijkse muziekavond van Willem Twee Concertzaal. Laat je elke donderdag verrassen met steeds een andere band en uiteenlopende muziekstijlen. Live muziek, gezellig en altijd gratis!

Oliver Oat

Begeleid door onheilspellend geroffel, scheurende synthesizers en jankende gitaren rukt Oliver Oat de korsten van de menselijke wonde en wijst: daar. De Rotterdamse zesmansformatie rond zanger Joost de Jong (Herrek, Bonne Aparte) brengt een welkome podiumhonger in het Nederlandse poplandschap. Verwacht geen introvert muzikantengepiel, maar een schizofrene show met preken, serenades en bombast in de traditie van artiesten als Nick Cave en Tom Waits.

Toby Goodshank

De in Brooklyn wonende artiest Toby Goodshank maakte zijn muzikale debuut op akoestische gitaar in The Moldy Peaches. Maar had daarvoor al een lange tijd een succesvolle solocarrière met het opnemen en zelf-releasen van 14 albums in een periode van vijf jaar. Hij tourde door Europa met onder andere Jeffrey Lewis en Kimya Dawson.

De stijl van Goodshank put uit een verscheidenheid aan pop, underground kunst en muzikale invloeden en maakt gebruik van veel instrumentale texturen. Bereid je voor op een onconventionele songstructuur, humor, insinuaties en woordspelingen.

BOO HOO

Boo Hoo is songwriter Bernhard Karakoulakis uit Frankfurt / Duitsland. Hij schrijft en zingt rustige volksliederen en vertelt eenvoudige verhalen over het verdriet, de vreugde en de absurditeit van het moderne leven. In de afgelopen tien jaar heeft Boo Hoo 300 shows gespeeld in heel Europa, van noord naar zuid, van oost naar west en weer ondersteunende acts als The Burning Hell, Herman Dune of Toby Goodshank. Tijdens twee langere verblijven in New York nam hij zijn albums "Afghan Hounds" en "Olympic Village Blues" op met producer Brian Speaker en veel figuren uit de New Yorkse antifolkscene rond Sidewalk Café. In 2016 schreef Boo Hoo de muziek voor het veelgeprezen toneelstuk "Der Kalte Hauch des Geldes", een succesvol origineel theatervoorstelling in Schauspiel Frankfurt, dat op dit moment het beste theaterhuis van Duitsland is. In 2018 bracht hij zijn eerste live-album "Boo Hoo Live" uit op zijn nieuw gevestigde label "Lousy Moon Records". De muziek van Boo Hoo wordt vergeleken met Leonard Cohen, Iron and Wine en Sufjan Stevens.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.