Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
vr 29 mei t/m zo 03 nov 2019

Kunstmuziekroute (Remy van Kesteren)

November music

open:16:00
start:16:15
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
De Nederlandse harpist Remy van Kesteren is een van de moedigste musici van Nederland. Op alle klassieke concertpodia groeide hij in recordtempo uit tot een gevestigde naam, maar toch koos hij voor een radicale nieuwe koers. Onder de naam Remy laat hij zijn pophart spreken als nooit tevoren. Voor zijn nieuwste album Shadows werkte hij samen met de geliefde Britse singer-songwriter en producer Fink, bekend van succesalbum Hard Believer.
Met gebruikmaking van piano, gitaar, elektronica, harpklanken en voor het eerst zijn eigen stem smeedt Remy een fantasierijk huwelijk tussen ambient en neoklassiek. Zelf zegt de harpist dat hij beïnvloed is door de atmosferische experimenten van acts als Bon Iver, James Blake en Radiohead. Remy speelt de muziek van het album live met drummer Mischa Porte (Pitou, Björn van der Doelen), hoornist Morris Kliphuis (Kapok, Kyteman) en toetsenist Jasper Slijderink (Jett Rebel, Jeangu Macrooy).
‘Remy gebruikt zijn instrument vooral om bestaansvragen te stellen en om tastend in ons huizende leegten te verkennen, de innerlijke woestijnen die zowel angst als opwinding oproepen’ NRC Handelsblad 
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.