Verhuurhuur bij ons een ruimte
za 12 nov 2016

November Music: Lavinia Meijer

Part 1

open:18:30
start:19:00
einde:20:00
genre:Minimal
locatie: grote zaal
Media-archief
Korting € 12,- / 7,50
klinkt als: Nederlandse koningin van de harp

Van Iggy Pop tot het Kronos Quartet, allemaal zijn ze verzot op de Nederlandse koningin van de harp, Lavinia Meijer. Ze gaf al optredens in Theater Carré en poptempel Paradiso. Geregeld wordt ze door Philip Glass uitgenodigd voor concerten in de USA. Deze avond presenteert La Lavinia tijdens November Music twee verschillende programma’s.

Om 21.30 uur speelt Lavinia Meijer een programma met werk van componist JacobTV. Hiervoor geldt een aparte kaartverkoop. 

Lavinia Meijer

www.laviniameijer.com
Dit eerste avondconcert bestaat uit een exclusief premièrerecital. Componist Bryce Dessner, gitarist van de wereldwijd bekende rockband The National, heeft in in opdracht nieuw solowerk voor Lavinia Meijer geschreven. Een gloednieuwe harpcompositie die ten doop wordt gehouden tijdens November Music. Daarnaast is er de première van de aanstormende New Yorkse componist Ellis Ludwig-Leone. Met zijn avontuurlijke indierockband San Fermin maakt Ludwig-Leone furore over heel de wereld. Een componist die in hetzelfde geestverruimende, eclectische straatje als Nico Muhly en Sufjan Stevens opereert.

Naast het werk van deze jonge, baanbrekende componisten, speelt Lavinia een selectie uit de Etudes van Philip Glass, die het hart vormen van haar nieuwe soloalbum. Ze heeft hoogstpersoonlijk met Glass urenlang in New York aan de virtuoze harparrangementen gesleuteld.

Programma

Bryce Dessner - première* 
Ellis Ludwig-Leone - première
Philip Glass - Etudes (excerpts)
* Opdrachtwerk van The Eduard van Beinum Foundation

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.