Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
zo 04 nov 2018

November Music Kunstmuziekroute

Vivian Choi | Mathijs Leeuwis

open:11:00
start:11:30
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Mathijs Leeuwis ‘Galibier’ 11:30 – 12:00 en 12:30 – 13:00
Galibier…de meeste wielerliefhebbers gaan meteen watertanden bij het horen van deze Alpenreus. Deze imposante berg van 2645 meter hoog vormt een ware uitdaging voor iedere Tour- en Marmotte deelnemer. De Nederlandse componist en pedal-steelgitarist Mathijs Leeuwis brengt een instrumentale ode aan de mooiste en de meest pijnlijke wielerbeklimmingen die een mens kan tegenkomen.
Leeuwis bracht hiervoor een gedreven groep muzikanten bijeen die al hun sporen hebben verdiend bij formaties als Amsterdam Klezmer Band en The Kyteman Orchestra. Met Leeuwis als kopman bestaat de formatie verder uit Marzio Scholten (gitaar), Mischa Porte (drums) en Mathijn den Duijf (piano).Dit dappere kopgroepje excelleert in geluidslandschappen op het snijvlak van rootsmuziek, jazz en experimentele soundscapes. Daarbij weet Leeuwis de pedal steel steeds naar nieuwe muzikale horizonten te begeleiden. In het najaar van 2018 verschijnt de gelijknamige cd en dus greep November Music de kans aan dit unieke project te laten zien tijdens de KunstmuziekRoute. Zeker na je zondagochtend fietstocht.

Vivian Choi 15:30 – 16:00 en 17:00 – 17:30
De Koreaans/Australische pianiste Vivian Choi is een van de hartstochtelijkste pleitbezorgers van fonkelnieuw pianorepertoire. Het Amerikaanse muziekmagazine Fanfare noemde haar ‘hét voorbeeld van de moderne wereldwijze pianist’. Ze is zowel thuis in klassieke en eigentijdse pianomuziek. Choi heeft veel noten op haar zang en speelt werken van Sergej Rachmaninov, Harold Shapero, Huang Ruo en Gail Kubik. De in New York woonachtige Vivian Choi maakt deel uit van festivalcomponiste Kate Moore’s Herz Ensemble (ook te zien op November Music) en in 2019 brengt ze Moore’s Piano Concerto in wereldpremière in Australië.
Tijdens twee intensieve recitals voor de KunstmuziekRoute put Choi uit haar rijke catalogus. Zo speelt ze tijdens beide recitals werk van haar favoriete componiste, Kate Moore, waaronder het klassieke Spin Bird en recente werken Bestiary (2016) en Lucidity-Eyes of Hands (2018). Daarnaast werpt Choi zich op de eerste zes van twaalf, zeer expressieve Piano Etudes van de Zuid-Koreaanse componiste Unsuk Chin.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.