Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 11 dec

Nina June

open:19:30
start:20:15
genre:Cinematische indiepop
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

De Amsterdamse zilverblonde zangeres Nina June maakt filmische popsongs over de zoektocht naar liefde en zingeving in een tijd waarin vluchtigheid de norm lijkt te zijn. Stuk voor stuk zijn haar songs sensuele verhalen over de paradox van intimiteit en onafhankelijkheid.

Op haar op opkomende EP durft de singer-songwriter met een kritische blik naar zichzelf en de wereld om zich heen te kijken en verbindt ze de onverbloemde emotie in haar teksten met gelaagde arrangementen van piano, gitaar, strijkers en natuurlijke soundscapes. Nina’s muziek laat zich het best beschrijven als “melancholic nostalgia” en roept daarmee de vergelijking op met artiesten als Ane Brun, Air en The Paper Kites.
Na de release van haar onafhankelijk uitgebrachte album Bon Voyage, waarvoor ze ter inspiratie de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela liep, speelde Nina shows van Londen tot Milaan en van Amsterdam tot New York. De songs van haar album werden meer dan 20 miljoen keer beluisterd op de streamingdiensten en verschenen in films en tv-series. Als kroon op haar werk ontving ze de “Zilveren Notekraker” voor de meest opvallende artistieke prestatie van dat jaar.

In 2019 tekent Nina bij Nettwerk, een gerenommeerd Canadees label dat artiesten als Angus & Julia Stone, The Paper Kites en Passenger vertegenwoordigt en brengt daar haar EP “Shadows & Riddles” uit. Ze tourt dat jaar twee maal als supportact door Europa. In 2020 vertrekt Nina naar Londen om aan nieuwe songs te werken met producer Duncan Mills (Florence+The Machine, The Vaccines, Jamie Cullum) en strijkersarrangeur Sally Herbert (Björk, Radiohead, London Grammar). Haar singles ‘Rainbow Ashes’ en ‘Like an Enemy’ zijn de eerste twee van een serie nieuwe songs die zij in 2021 zal uitbrengen.

Persquotes ‘Cinematic and bewitching’Glide Magazine
‘I am loving the way her lush vocals flow beautifully over the captivating production, effortlessly conveying the emotion of her storytelling over multi-dimensional soundscapes steeped in strings, keys, guitar and natural sound effects’Caesar Live and Loud
‘Vocally, Nina June evokes comparisons with Ane Brun and Agnes Obel, but her artistic vision paints itself from a very different emotional palate to create a unique and poignant sound’Electronic North

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.