Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 18 mei t/m do 30 jul 2020

Niels Broos orgel & Moog solo

open:20:00
start:21:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal + studio 1
Geïnspireerd door een eerder optreden tijdens een editie van Duets nodigt Willem Twee Niels Broos uit voor een eenmalige improvisatie op het orgel van de toonzaal in combinatie met zijn Moog One en apparatuur uit de Willem Twee studios. Een mix van jazz improvisaties en elektronica en orgel.

Toetsenist Niels Broos is niet alleen een exponent van deze potpourristische muziektijdgeest, hij is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder plaat.

De 'beste toetsenist van Nederland' (Duiveltje, 2009) onderscheidt zich door zijn diepgravende tonen op (elektrische) piano's en synths, met een voedingsbodem van openheid en avontuurzucht waarin de lyriek Radiohead én Coltrane zijn terug te horen. In bondgenootschap met de soulvolle klankkleuren en laid-back beats blinkt zijn authenticiteit.

De eerste soloplaat van Niels Broos verscheen in 2017 op het label Alpha Pup, en in 2018 volgt zijn tweede productie. Op het podium richt Niels Broos zich volledig op eigen producties met live toetsen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.