Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 27 feb t/m za 16 nov 2019

New Rotterdam Jazz Orchestra & Derek Otte

open:20:00
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

VERS! slaat op gloednieuwe composities van uitsluitend eigen bandleden. VERS slaat op de teksten van Derek Otte, Kakelvers die Nieuwe Rotterdamse Jazz… Een hele bijzondere mix tussen de eigentijdse jazz van het NRJO, een hele authentieke accordeonist: Simone Botasso (hij bespeelt een diatonische accordeon, vooral gebruikt in traditionele folkmuziek) en ervaar hoe de gesproken teksten van Derek Otte misschien een nog veel grotere inpakt op de muziek kunnen hebben dan gezongen teksten.

Voor het Festival Jazz International Rotterdam 2018 schreef het NRJO drie nieuwe composities op gedichten van Derek Otte uit zijn bundel TOFLOF. Deze samenwerking tussen de dichter en het orkest is op het podium zeker geen eenrichtingsverkeer. Niet alleen versterkt het orkest tijdens de uitvoering de emoties van de tekst, ook het ritme en timbre (klankkleur) van Derek Otte zijn ‘spoken word’ fungeert als extra stem in de compositie zelf.

Derek Otte is één van Nederlands meest bekende ‘spoken word’ artiesten. Met zijn Rotterdamse nuchterheid en rake woorden zegt hij met zijn stukken altijd waar het op staat. In 2017 werd hij verkozen en benoemd tot Stadsdichter van Rotterdam voor een periode van twee jaar. In 2015 debuteerde Otte met zijn dichtbundel Regelgeving bij zijn eigen uitgeverij Rorschach en onlangs volgde zijn tweede bundel TOFLOF.

Jan van Duikeren: trompet
Rob van de Wouw: trompet
Louk Boudesteijn: trombone
Frans Cornelissen: tuba
Romain Bly: hoorn
Bart Wirtz: altsax en fluit
Cyrille Oswald: tenorsax en fluit
Miguel Boelens: alt- en tenorsax
Nils van Haften: bartitonsax en basklarinet
Jelle Roozenbur: gitaar
Johan Plomp: contrabas
Mark Schilders: slagwerk
Simone Bottass: diatonische accordeon
Derek Otte: spoken word

Dit seizoen presenteert Willem Twee drie bijzondere XL-jazzconcerten met het Kika Sprangers Large Ensemble, het New Rotterdam Jazz Orchestra en de Flat Earth Society.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.