kassa
Poppodium
do 11 jan 2018

New Cool Collective

Electric Monkey Sessions II tour

open:21:00
start:21:30
genre:JazzDance
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal

Momenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord.

Dit is het 18e album van de band, de release staat gepland voor het najaar van 2017. Met dit nieuwe materiaal komt de achtkoppige band op 11 januari 2018 naar Willem Twee Poppodium om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.

Jazzpas-concert.

In creatieve samenwerking met Theater aan de Parade.

New Cool Collective
New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.
Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

Jazzdance is voorbijgegaan als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de beste instrumentale dansbare en energieke muziek denkbaar.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde.
Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van de jaren 80 hits Whose Side Are You On en Don’t Blame It On That Girl.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.