Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 26 feb t/m za 25 nov 2017

New Arrivals VONK

Concertzaal (v/h De Toonzaal)

open:19:30
start:20:15
genre:Hedendaags, actueel
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Wunderkammer

VONK brengt eigen producties op het grensvlak van muziek en theater. Noem het muziek en bewegingstheater, muziektheater of short opera. VONK ontwikkelt zich in snel tempo tot een groep die prikkelende voorstellingen maakt van hoge kwaliteit. Componiste Nicoline Soeter is in 2016-2017 een van de New Arrivals, het ondersteuningsprogramma voor talent in Brabant. Saxofonist Tom Sanderman won in 2015 de Jacques de Leeuwprijs en was in juli 2016 deelnemer aan de Summerschool van het befaamde Bang on a Can ensemble uit New York. Sopraan Rianne Wilbers was eerder te horen met Lunatree en het Belgische Bl!ndman, Percussionist Reggy van Bakel is betrokken bij jonge bands als VanDryver en Cast Glass en klarinettist Erwin Muller speelde met zijn blaaskwintet Venturi op het festival van Vlaanderen.

VONK speelt de muziektheatervoorstelling Wunderkammer en een bonte selectie uit het project Miniature Opera’s. Wunderkammer is een voorstelling geschreven door Nicoline Soeter. Vijf musici en een actrice bewegen zich in en om vijf prachtige houten vitrines. Een levende klankinstallatie die ook binnenwereld, museum, werkplaats of publieke ruimte kan zijn. Muziektheater, geïnspireerd op een 17e eeuws rariteitenkabinet van Frederik Ruysch, hoogleraar anatomie, zoöloog en botanicus te Amsterdam. In rariteitenkabinetten verzamelde men insecten, edelstenen, exotische planten en anatomische objecten. Het waren niet alleen de eerste aanzetten tot musea, maar ook laboratoria voor natuurwetenschappelijk onderzoek. Het is die combinatie, die in Wunderkammer op een poëtische manier wordt ingezet.


In Wunderkammer werkt VONK samen met: Mei-Yi Lee: slagwerk, Nina Willems: actrice, Marc van Vliet: scenografie, Robin Coops: regieadvies

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.