Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
za 10 mrt 2018

National anthems of the world, solo piano

open:15:30
start:16:00
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

The National anthems of the world, solo piano

Entree gratis, wel graag aanmelden.

“Grenzen verdwijnen wanneer de nieuwe muziekstukken worden gespeeld.”

De pagina’s van het boek The National anthems of the world zijn dagelijks op een ander muziekstuk aangevreten door slakken die van nature papier eten. Hierdoor zijn er willekeurige gaten in de bladzijden ontstaan. Door de opening in het ene lied zie je de noten van het daaropvolgende en worden verschillende muziekstukken en daarmee nationaliteiten gecombineerd. Hierdoor creëren de tuinslakken één nieuw volkslied.

Speciaal voor de tentoonstelling Distortion speelt pianist Rien Schalkwijk een selectie uit The National Anthems of the world het gelijknamige boek van kunstenaar en deelnemer aan Distortion: Sanne Vaassen.

Centraal in de video’s, performances en installaties van Sanne Vaassen staan veranderingsprocessen en de krachtmeting tussen interne controle en externe krachten. Zij zoekt naar manieren om bestaande veranderingsprocessen te registreren en de tijd stil te zetten voordat deze weer vergaat. Het blijft daarom niet bij pure registratie, want Vaassen probeert veranderingen ook zichtbaar te maken door ze te controleren en te beïnvloeden. De samensmelting van feit en fictie, gevormd door toeval en de controle van de kunstenaar is een wederkerend patroon in haar werk. Ze speelt met de werkelijkheid waarin we leven, en de vastgestelde symbolen en tradities die wij hanteren.

Rien Schalkwijk is een gepassioneerde muziekliefhebber van Jazz en Barokmuziek. Hij sluit zijn werkdag bij voorkeur af achter de piano met een muziekboek van Bach voor zijn neus. Rien Schalkwijk is gespecialiseerd in bedrijfsethiek maar houdt zich daarnaast actief bezig met muziek.

Het concert duurt 45 minuten en is gratis. Inloop vanaf 15:30 uur, het concert start om 16:00 uur.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.