Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
za 07 okt 2017

Nadezda Filippova

Pianomuziek van Mozart, Widmann, Debussy en Waller

open:19:30
start:20:15
genre:klassiek piano
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Nadezda (“Nadja”) Filippova heeft met haar 27 jaar al een hele carrière achter de rug. Vanaf haar zevende stond ze al op de planken en met tien jaar speelde ze Bach’s f klein piano concerto met het Philharmonisch Orkest van St. Petersburg.

Na een bachelor en master in Berlijn, heeft ze onlangs haar master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons behaald.

Nadezda Filippova

www.nadezdafilippova.com
Nadezda Filippova heeft met haar 27 jaar al een reeks indrukwekkende successen geboekt. Ze soleerde met grote orkesten, waaronder het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg en het Filmorkest van Babelsberg, en was prijswinnaar bij concoursen in St. Petersburg, Porto, Amsterdam en Berlijn.

Als solo-artiest speelde ze in bijna alle toonaangevende concertzalen van West-Duitsland, waaronder de grote zaal van het Konzerthaus in Berlijn, waar ze Tsjaikovskis Eerste Pianoconcert speelde. Russische pianisten spreken altijd tot de verbeelding en dat zal bij een van de grootste talenten vanachter de Oeral niet anders zijn. Haar brede orientatie weerspiegelt zich in een programma met klassieke, romantische en eigentijdse werken.


W. A. Mozart: Variations on a theme “Unser dummer Pöbel meint” KV 455
J. Widmann: 11 humoresques
C. Debussy: Masques & L’isle joyeuse
J. F. Waller: Comissiewerk
R. Schumann: Fantasie in c major op. 17

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.