kassa
do 30 mrt

Jeroen Kant

Concertzaal (v/h Toonzaal)

open: 20:30
start: 21:00
genre: Live muziek
locatie: Concertzaal (v/h Toonzaal)
Gratis

Altijd een verrassing, altijd actueel, altijd bijzonder, altijd gratis en altijd op donderdag; bij ‘Muziek op Donderdag’ les je wekelijks je muzikale dorst en geven we je een kijkje in onze wereldkeuken. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een avondje smaakvol cultuurhappen! Gelukkig maar, want daarvan krijgen we natuurlijk nooit genoeg. Vanavond dwalen we niet langer rond als hongerige paarden en maken we onszelf van Kant!

Want... Jeroen komt onze kant op met zijn Sherriffs.... en dan is het menens! Deze eigenzinnig liedjesschrijver brengt geen lieve liedjes of suikerzoete lovesongs, maar klinkt meer alsof Simon Carmiggelt, Martin Bril en Dimitri Verhulst verdwaald zijn op een filmset van de Coen Brothers in een dorre woestijn ergens tussen Mexico en Texas. Hun weg naar huis zoekend, bespreken ze hun eigen tekortkomingen en die van de wereld waarin we met zijn allen leven. Zoiets. Zijn liedjes zijn verhalen die ergens over gaan en die je aan het denken zetten. Zoals je een novelle of een kort verhaal leest. Of een film bekijkt, want zijn muziek is filmisch, zich bewegend tussen verschillende traditionele roots-stijlen.

Met verve gebracht met zijn drie driekoppige begeleidingsband De Sheriffs: Judith Renkema op de (contra)bas, Mathijs Leeuwis op de (pedalsteel) gitaar en Mischa Porte op de drums. Authentiek en eigen, rauw en organisch.984 vertrekt hij naar Utrecht om moderne literatuur te studeren. Vanaf 1988, het geboortejaar van onze programmeur, zegt hij de geordende maatschappij vaarwel om als straatmuzikant de wereld rond te trekken (Europa, USA, Midden-Amerika). Vanaf 1992 echter, laat hij zich steeds meer op de Nederlandse podia zien en vestigt al snel een naam als ras performer. Vanavond speciaal voor ons met volledige band!

Na afloop verzorgt huis-dj Peter Hagel het toetje.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.

Geef ons feedback over deze pagina. Vul je e-mailadres in en ontvang een reactie.