kassa
Kunstruimte
ma 22 jan t/m wo 31 jan

Roos Terra

Etaloge

locatie: kunstruimte
zaal: Etaloge
Gratis

In het werk van Roos Terra is de natuur altijd aanwezig. Het zijn hele gewone dingen die zij bijzonder vindt: de beweging van de wolken, de kleur van de lucht, onkruid dat tussen de tegels groeit, bermplanten waar iedereen aan voorbij rijdt. Hieruit zijn werken ontstaan zoals ‘Berm’, een serie prenten gemaakt van afdrukken van planten of ‘Enclosed Garden’, een vinex tuin op een akker in Frankrijk.

'De natuur zit in mijn vezels', zegt Roos. Haar vader was biologieleraar, haar moeder had een passie voor tuinieren en haar opa was boer dus 'de natuur' is haar met de paplepel ingegoten. Het was in het gezin heel gewoon om alles wat je buiten zag te benoemen; de kleuren van de wolken, de vormen van de gewassen op de akkers, de namen van planten. En als je niet wist wat je zag dan zocht je het op.

Deze blik heeft zij ook als kunstenaar. Roos kijkt gedetailleerd naar hoe wolken bewegen vanuit haar raam. Het raam geeft haar focus. Ze zet beweging stil d.m.v. fotografie. In haar 'nature prints' (prenten met afdrukken van planten) zet ze de tijd ook stil. Een plant wordt geplukt, beschilderd met inkt en afgedrukt middels een ets pers. De afdrukken die hiermee ontstaan hebben een fotografisch karakter: ze laten alle details van de plant zien. En ze zijn een weergave van het seizoen. Ze werkt met verse planten die op dat moment groeien.

MOVING CLOUDS is een nieuw project van Roos waarin ze onderzoekt hoe je de beweging en dynamiek van wolken en lucht middels fotografie kunt verbeelden in een stilstaand beeld. De werken zijn geprint, maar lijken soms op een aquarel of tekening.

Roos Terra woont in Beek (GL) en heeft haar atelier in de Willem Twee Fabriek. Ze is in 2009 afgestudeerd aan AKV | St. Joost ’s-Hertogenbosch met een bloemenpluktuin en een mobiele tuin. Ze werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren en maakt daarnaast vrij werk. Ook geeft ze tekenles in haar atelier aan iedereen die wil léren tekenen.

http://www.roosterra.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.