Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
do 07 nov

MOODZ (ANNA MEREDITH, DJ GABRIEL PROKOFIEV E.A.)

November music

open:19:30
start:20:00
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

Cross-overs met elektro pop, indie en beats in Willem Twee Poppodium en de Verkadefabriek.

Anna Meredith (Willem Twee Poppodium)
Componisten schrikken niet meer terug voor kruisbestuivingen tussen pop, dance, minimal en klassiek. Eén van de lichtende voorbeelden is de Schotse componiste Anna Meredith (1978). De gerenommeerde popwebsite Pitchfork omschreef haar als ‘een van de meest vernieuwende geesten binnen de Britse moderne muziek.’ Haar muziek is een opzwepende mix van elementen uit de minimal music, pop, filmmuziek en dance. ‘Alsof je Steve Reich in de blender gooit met Björk en PJ Harvey,’ aldus VPRO’s 3voor12. Meredith en haar band voelen zich net zo goed thuis op klassieke concertpodia als in poptempels. Haar grote doorbraak was het trendsettende crossover-album Varmints uit 2016. Concerten van Anna Meredith zijn een intense, fysieke belevenis en maakten al veel indruk op festivals als Le Guess Who? en Rewire.

DJ Gabriel Prokofiev & New European Ensemble (Verkadefabriek Clubzaal)
De liefde voor klassieke muziek, dj-kunsten en crossover komen samen in het oeuvre van Gabriel Prokofiev. Deze in Londen woonachtige Russische alleskunner is inderdaad het kleinkind van de grote Sergej. Maar Gabriel heeft zijn eigen muzikale pad geëffend waarbij hij als producer en componist ruim baan biedt aan kruisbestuivingen tussen neoklassiek, elektro, dance en vooruitstrevende hiphop. Speciaal voor November Music stelt Prokofiev een concert samen met New European Ensemble waarin hij zelf achter de draaitafels staat. Als basis voor zijn live mixes gebruikt hij het muzikale materiaal dat die avond gaat klinken. Inspiratie wordt geput uit Steve Reich’s Pulitzer Prize Double Sextet, het stuwende Decorrente van Magnus Lindberg, twee wereldpremières van de Italiaanse postminimalist Carlo Boccadoro en natuurlijk Prokofiev zelf.

BeraadGeslagen (Verkadefabriek Clubzaal)
BeraadGeslagen is het duo van drummer Lander Gyselinck (Stuff.) en toetsenist/zanger Fulco Ottervanger (De Beren Gieren). Een muzikale denktank met trommels, toetsen, teksten en toeters. Al tien jaar spelen ze samen op de meest onzichtbare plaatsen, maar zo nu en dan tonen ze zich aan de wereld met disco klassiekers die de markt nooit haalden. Zielroerend, groovy en onvoorspelbaar. Een beetje vreemd, maar ook onweerstaanbaar.

Perforator (Verkadefabriek Cabaretfirma)
Perforator is het energieke duo van hoboïste Marlies van Gangelen en elektronica-wizard Akim Moiseenkov. Het tweetal combineert elektronica, pop, minimal en eigentijds klassiek. Het nieuwe absurdistische programma Performania is als kijken naar een werk van Escher, intuïtief klopt het en tegelijkertijd klopt er niets van. De hobo versmelt met het decor, bewegingen worden muziek en een leger aan zelfgebouwde instrumenten, opgebouwd uit vernuftige live elektronica, komt tot leven. Perforator werkte eerder al samen met componisten als Nik Bärtsch, Daniel Wohl, Judd Greenstein, Julia Holter en Shara Nova.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.