kassa
Poppodium
vr 29 sep 2017

Midas + Simon Keats

Powerpop met een sixties sausje

open:20:30
start:21:00
genre:powerpop
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: Powerpop met een sixties sausje

Midas is singer-songwriter en begenadigd gitarist bekend van de band The Fudge. Met zijn ijzersterke popsongs trekt hij de aandacht en laat hij je niet meer los.

Gratis toegang met We Are Public-pas.

Midas

www.midasmusic.com
Wanneer je zijn voormalige band The Fudge door Google heen haalt, zie je vooral koppen die neerkomen op “The Fudge wint [willekeurige prijs]”. Dat is niet gek, want de band wist in 2011 een album uit te brengen waar recensenten, rockliefhebbers en mensen op zoek naar een swingplaat wel iets mee konden, namelijk dansen. In 2013 ging de band uit elkaar.

De energieke stuiterrock verwisselt Midas voor powerpop met folkinvloeden die de sfeer van Neil Young en Supertramp ademen. Dat dit nieuwe jasje hem uitstekend staat, vinden ook JB Meijers en Ilse de Lange (The Common Linnets), die Midas als special guest meenamen op hun tour door Nederland in 2015. Op 31 maart verscheen zijn debuutalbum op het label Dapper dat nu al door 3VOOR12 is benoemd tot 'één van de meest veelbelovende Nederlandse releases van 2017'.

Simon Keats

www.simonkeats.nl
Na een avontuur in L.A. eind 2011, werd de aandacht van Simon Keats verdeeld tussen zijn inmiddels nieuwe band The Kik en zijn solocarrière. Vooral in de beginjaren was er amper tijd om überhaupt te denken aan optreden of platen opnemen. Tot daar eind 2015 verandering in kwam. Hij vertrok naar New York om zijn ‘folky roots’ te vinden. Hij nam er een liedje op met producer Steve Addabbo (producer van o.a. Bob Dylan en Lou Reed).

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.