Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 18 mei t/m do 25 apr 2019

Melle de Boer

Muziek op donderdag

open:20:30
start:21:00
locatie: concertzaal
zaal: foyer

Muziek op Donderdag’ is dé wekelijkse muziekavond van Willem Twee Concertzaal. Laat je elke donderdag verrassen met steeds een andere band en uiteenlopende muziekstijlen. Live muziek, gezellig en altijd gratis!

Melle’s country noir

Misschien ken je Melle de Boer als zanger van Smutfsh, John Dear Mowing Club of van de liedjes die hij met Hallo Venray’s Henk Koorn Schrijft voor Henk & Melle. Hij is beeldend kunstenaar die wereldwijd exposeert. Zijn debuutalbum Lawnmower Mind (2003), vol melancholisch existentialisme, geldt als grondlegger van de Nederlandse ‘country noir’.

Gespeeld werd o.a. op Noorderslag, SXSW in Austin en Popkomm in Berlijn. Hierna verschenen nog diverse albums zoals Trouble (uitgebracht door Excelsior) en het in Duitsland uitgebrachte John Dear Mowing Club. Het album Melleville werd deels opgenomen in samenwerking met Daniel Johnston, en omlijst door een gezamenlijke tour door heel Europa. In 2017 verscheen Smetvis, een album vol Nederlandse liedjes die met hulp van bekende auteurs tot stand kwam. Het in 2018 verschenen solo album Temporary Bandage gaat samen met een tour met de Amerikaanse held Johnny Dowd. Kortom, genoeg liedjes voor een bijzondere avond.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.