Verhuurhuur bij ons een ruimte
vr 04 dec t/m wo 26 aug 2020

Meesterwerken uit Wenen

Ursula Dütschler

open:10:15
start:11:00
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Een lezing en concert in één! Deze voorstelling begint met een uitgebreide lezing over de tentoonstelling ‘Meesterwerken uit Wenen’. Na de lezing door Sophie Tutelaers speelt fortepianist Ursula Dütschler enkele prachtige werken van de drie grote Weense meesters uit de muziek: Haydn, Mozart en Beethoven.

 

Na afloop kunt u eventueel op eigen gelegenheid in het Noord-Brabants Museum de tentoonstelling bezoeken. De toegang tot de tentoonstelling is niet in de prijs inbegrepen en kunt u zelf uw toegang reserveren op de site van Het Noord-Brabants Museum.

In de lezing komt u alles te weten over werken van Vlaamse en Hollandse meesters, zoals Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn en Anthony van Dyck. De werken zijn afkomstig uit de indrukwekkende collectie van de Weense kunstacademie. Na de lezing speelt de befaamde fortepianiste Ursula Dütscher prachtige werken van componisten uit de Eerste Weense School: Haydn (Fantasie Hob XVII/4), Mozart (Fantasie KV397) en Beethoven (sonate opus 14, nr. 2). Een betere voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling in Het Noord-Brabants Museum kunt u zich niet wensen. Ook als u de tentoonstelling niet bezoekt, is het bezoeken van de interessante lezing met aansluitend een prachtig concert zeer de moeite waard!

Als u de tentoonstelling wel bezoekt, ziet u absolute topstukken, zoals Rubens’ Bacchanaal met de dronken Silenus, Zelfportret op 15-jarige leeftijd van Anthony van Dyck, De witte pauw van Jan Weenix en het Portret van een jonge vrouw van Rembrandt van Rijn.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.