kassa
Kunstruimte
di 20 jun t/m vr 30 jun 2017

Me you and everyone we know

Onderdeel van de Roze Kunstroute

open:00:00
start:00:00
einde:17:00
genre:Kunst

Me you and everyone we know presents Broken Toaster Records, een performatieve invulling.

Broken Toaster Records houdt zich bezig met ‘de band’. De leden van het label/kunstenaarscollectief maken performances die normaliter niet mogelijk zijn in de muziekwereld. Zij nemen de vrijheid om te improviseren, maar wel volgens hun eigen regels. Deze regels zijn veranderlijk, net als de bands.

Broken Toaster Records doet elke performance namelijk maar één keer.

‘My darling, in my cardboard-coloured dreams
(Ooh, cardboard-coloured dreams)
Once again I hear your love
(Ooh, ooh, ooh)
And I kiss, yes I kiss your perfumed hair
(But she’s not there)
The sweet essence of giraffe’

Bonzo Dog Doo Dah Band – Canyons Of Your Mind (1968)

Broken Toaster Records gebruikt de principes van ‘de band’, ‘het podium’ en ‘het label’. De leden bedenken eendagsbands, waar zij vaak zelf onderdeel van uitmaken. Een punkband-collaboratie met een Indonesisch grafisch collectief in de kelder van een lunchroom in Arnhem, het aanleggen van een voetbalveld in een tentoonstellingsruimte, om daar vervolgens drie dagen lang verschillende performances uit te voeren op de middenstip, een barbecue-show in een Stookhuisje, overnachten in een Duits klooster in Viersen, daar een kraut-rock album opnemen en deze op de dag van de opening van de tentoonstelling presenteren, een dag lang een podium opeisen op een festival in Den Bosch; de performances klinken soms muzikaal, maar zijn vooral indrukwekkend vanwege hun energie en geïmproviseerde karakter.

De performances van Broken Toaster Records ontstaan in de hoofden van de drie leden. Zij gaan uit van de context van de situatie, en bedenken daarvoor een op maat gemaakte band/show. Door gebruik te maken van improvisatie, terwijl het geen goede muzikanten zijn, sleuren zij de toeschouwer mee in een energieke, soms net te lange en een beetje ongemakkelijke stroom.

De fascinatie voor ‘muziek’ van Broken Toaster Records heeft enigszins te maken met hun achtergrond. Het is niet de eerste keer, en het zal zeker niet de laatste zijn, dat een clubje van de kunstacademie een voet in de muziekwereld zet. Echter, Broken Toaster Records probeert op geen enkele manier een carrière te maken in de muziek. Zij gebruiken simpelweg het begrip ‘band’ als medium om dingen te maken die óf interessant en entertainend zijn, óf die nog niet eerder gedaan zijn. Ook speelt de overtuiging dat sommige dingen nou eenmaal gedaan moeten worden, een grote rol.

Voor de tentoonstelling Me you and everyone we know hebben gastcuratoren Sjors Heijs en Thomas Swinkels Broken Toaster Records vrij spel gegeven in het invullen van de ruimte. Dit project maakt deel uit van de kunstroute Roze Zaterdag.

'Oh no, you don’t!'

Random person on the internet

'Oh yes, we do! Because that’s life… trying…'
BTR

Broken Toaster Records is gebaseerd in Arnhem. Het hoofdkwartier is gelegen in het oude Congrescentrum Elektrum op het KEMA terrein. De drie leden zijn allen afgestudeerd aan de Kunstacademie ArtEZ, in de richting Fine Art. Sinds de geboorte van Broken Toaster Records (2015, in de kelders van ArtEZ), is het label/collectief verantwoordelijk voor een fors aantal totaal uiteenlopende performances.

In de Spiegelzaal toont Broken Toaster Records een performance, een daaruit voortvloeiend sculptuur/installatie en een video. Het werk zal spiksplinternieuw zijn.

Broken Toaster Records: Kasper van Moll, Ide André, Jelle Slof

www.brokentoasterrecords.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.