Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 09 jul

Maurits Roes Trio

open:20:00
start:20:30

Maurits Roes (piano) is bekend om zijn subtiele improvisaties en lyrische eigen composities met veel aandacht voor de harmonieën. Hij wordt deze keer vergezeld door twee wel zeer gerenommeerde muzikanten: Frans van der Hoeven (bas) en Pieter Bast (drums).

 

Maurits Roes begon op zijn 8e aanvankelijk met klassieke muziek. Op latere leeftijd werd hij gegrepen door de klanken van de eminente jazzpianist Bill Evans. In 2007 studeerde hij af op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jasper Soffers.

In datzelfde jaar kwam zijn eerste cd ‘Essential Elements’ uit.

“Het eerste woord dat bij me op kwam bij het horen van de debuut CD van het trio Maurits Roes was: Poëzie. Muziek en noten als de woorden van een dichter die op zoek is naar iets ongrijpbaars en het soms aanraakt” (Bert Jansma)

Maurits kreeg les van Tilmar Junius, Marc van Roon, Rob van Bavel en nam deel aan workshops met o.a. John Taylor, Fred Hersch en Kenny Werner.

Frans van der Hoeven neemt een centrale plaats in als bassist in de Nederlandse jazzscene. Hij speelde/speelt samen met velen zoals Tineke Postma, Jesse van Ruller, Jasper Blom, Fay Claasen en Toon Roos. Maar ook internationaal is hij zeer bekend en musiceerde hij samen met Jack de Johnette, Lee Konitz, Clark Terry en Toots Thielemans.
Daarnaast heeft hij een solo-album uitgebracht, ‘First Flight’, waarin de contrabas centraal staat in een fusie van akoestische en elektronische muziek. Hij speelt daarbij ook keyboard, gitaar, drums en percussie.
Frans is docent aan de conservatoria te Amsterdam en Den Haag.

Pieter Bast is een gerenommeerd drummer die in tal van formaties speelde waaronder met Eric Vloeimans en Kenny Wheeler en meewerkte aan een 50-tal CD’s. Ook componeert hij. Bast is niet het type drummer die domineert of irriteert door te veel bekken-gebruik. Nee hij past zich wonderwel aan aan de band en de soort muziek en kan zowel “er flink tegenaan gaan” als heel ingetogen spelen.
Sinds 2011 is hij de leider van het “ Pieter Bast E.S.P. Quintet “ met o.a. Lochs, Roelofs en Somsen. E.S.P. staat voor European Standard Project en is bedoeld om muziek van verschillende Europese componisten te spelen en wellicht later te bundelen in een Europees Realbook (tegenhanger van het Amerikaanse Realbook dat bestaat uit “standards”).
Pieter is docent aan het conservatorium te Brussel.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.