Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
do 09 apr t/m zo 27 mei 2018

Matthias Schaareman

open:11:00
start:11:00
locatie: kunstruimte
zaal: spiegelzaal

4 t/m 27 mei te zien in de spiegelzaal

Matthias Schaareman maakt schilderijen die zich op het spanningsveld tussen het twee- en driedimensionale vlak begeven. In zijn werken komen vormen terug die refereren aan ornamenten uit oude huizen, theaters en industrieel erfgoed. Daarnaast laat hij zich inspireren door de decoratieve motieven en kaders die zijn toegepast in Arabische miniaturen of Russische iconen.

In de platte ruimtes of doorkijkjes die in zijn werk te zien zijn, worden deze elementen op collageachtige wijze gerangschikt . De vormen die in zijn werk te vinden zijn, hebben altijd een bepaalde abstractie. De oorsprong en context waarin deze vormen gevonden zijn nog zichtbaar, maar Matthias Schaareman past deze vormen aan op een manier waardoor ze een meer autonome vorm krijgen. Tevens zoekt hij naar een manier om ze te laten functioneren als een soort personages in een onuitspreekbaar verhaal.

Belangrijk in het werk zijn ook de grafische of decoratieve patronen die terug komen. Deze motieven dienen soms als achtergrond, maar worden vaak ook onderdeel van de ruimtes die Schaareman suggereert. De motieven en dessins dienen niet enkel ter decoratie. Schaareman zoekt ook naar een ondersteunende functie en naar de narratieve en ruimtelijke mogelijkheden ervan.

Het werk van Matthias Schaareman is ook te zien in de Tuingallerij van het Noord – Brabants museum en was eerder te zien op onder andere Art Rotterdam, Kunstrai in Amsterdam en Art Paris in Parijs. Hij wordt vertegenwoordigd door diverse galeries in binnen- en buitenland.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.