Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 13 aug t/m wo 08 mrt 2017

Mattanja Lennings

Concertzaal (v/h Toonzaal) Lunchconcert

open:12:00
start:12:30
genre:Klassiek, theater
locatie: concertzaal (v/h toonzaal)

Sopraan Mattanja Lennings is een klassieke operazangeres met een groot bereik. Ze heeft een enorme divers repertoire, vat reikt van de Italiaanse Verdi tot de Amerikaanse Bernstein.

De muziektheatervoorstelling M. & M. M. behelst de laatste 15 minuten van het leven van Marilyn Monroe. Zij zou dit jaar 90 jaar zijn geworden. Het stuk speelt zich af in 1962, in het ronde bed in haar slaapkamer. Het begint als ze wakker wordt uit een nachtmerrie. Door het stuk heen zijn er flashbacks uit haar voorbije leven. Over haar doorbraak, over de miskenning door de theater elite, over haar geliefde Arthur Miller en haar verslaving. In de flashbacks kijkt ze op haar leven terug totdat ze aan het einde van het stuk sterft. Elke fase van haar leven wordt tevens verbeeld in een aria of lied. Het vertelt een onbekend verhaal dat verdieping verleent aan de figuur van Monroe en zeer interessant kan zijn voor zowel filmliefhebbers als theater en muziekliefhebbers.

Mattanja is sinds 2012 student aan de Hogeschool voor de Kunsten, op de nieuwe opleiding Muziektheater Klassiek. Haar motivatie om deze studie te gaan volgen was om naast mooi klassiek te kunnen zingen, ook een pakkende performance erbij te kunnen geven. Deze package deal zie je meteen terug in haar optredens en zorgt voor vernieuwing in het operagenre.

Repertoire

Mattanja is een lyrische sopraan met een groot bereik. Ze heeft een enorme diversiteit aan repertoire, van de Italiaans Verdi tot de Amerikaanse Bernstein. Naast vele aria’s die op haar repertoire staan, zingt ze ook graag liederen van o.a. Fauré en Schubert. Samen met haar pianist maakt ze programma’s op maat voor verschillende gelegenheden om aan u te laten horen. Ook heeft Mattanja afgelopen jaar samen met Roel van Velzen opgetreden bij het Kruikenconcert en dat was een enorm succes. Vanmiddag wordt ze begeleid door Patrica Biermans (dwarsfluit) en Ben van Daal (piano).


De lunchconcerten worden verzorgd door studenten aan de Masteropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, die hiervoor auditie hebben gedaan. Aan het einde van het seizoen maakt een publieksjury bekend welke artiesten mogen meedingen naar de Fontys Toonzaal Talentprijs.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.