Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 18 mei t/m zo 12 jul 2020

Marloes Vreeswijk

open:09:30
start:09:30

Uw e-ticket is geldig voor alle tentoonstellingen in het Willem Twee gebouw. Het zijn open tickets, u bent niet gebonden aan een dag of tijdstip.

Marloes Vreeswijk
spiegelzaal + etaloge
2 juni t/m 12 juli

“Als kind vond ik steeds opnieuw een plek om een hutje te bouwen waar ik precies in paste. Een plekje voor mezelf, zonder grote mensen, zonder regels. Het maken van zo’n ruimte is denk ik voor velen herkenbaar. Het gevoel dat deze plek mij als kind gaf, de onbevangenheid, is wat ik in mijn werk blijf zoeken.” – Marloes Vreeswijk (Nederland, 1993), Artist Statement.

Als Marloes Vreeswijk later groot is, hoopt zij in ieder geval nooit volwassen te worden. Want ben je dan nog wel in staat om echt in iets te geloven, vraagt zij zich af. Door afstand te doen van de verwachtingen die zij ervaart als burger, schept zij als kunstenaar haar eigen voorwaarden om tot werk te komen. Zij bevraagt de norm van wat ‘normaal’ is, voor de ander en haarzelf, en neemt hierbij haar eigen identiteit onder de loep.

Marloes weert zich tegen verwachtingen van buitenaf, die zij als negatief ervaart, door haar roze bril op te zetten. Deze bril zet zij niet op om de realiteit te ontvluchten, maar om hier een positieve wending aan te geven. Haar onderzoek uit zich voornamelijk in veel kleur, glitters, textiel en herkenbare objecten die refereren aan haar kindertijd. Ondanks haar kleurrijke werken vindt zij het belangrijk dat de serieuze ondertoon in haar werk niet vergeten wordt. Het gaat haar erom dat we als mensen – volwassen of kind – in staat blijven om ergens in te geloven.

Door het innemen en eigen maken van ruimte, haar eigen theorieën over kleuren en vormen, creëert Marloes zogenoemde Safe Spaces. Zij studeerde in 2019 af met kostuums, performance en tapijten die een uiting zijn van deze thematiek.

Met haar afstuderen won Marloes de Jheronimus Atelierprijs ’s-Hertogenbosch. De Atelierprijs is een prijs voor de meest ondernemende afstudeerder van AKV|St.Joost en wordt jaarlijks uitgereikt door Gemeente Den Bosch. Het is een concreet gebaar van vertrouwen die talentvolle, jonge kunstenaars van de academie een jaar lang een atelier te biedt om zich verder te kunnen ontwikkelen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.