kassa
Kunstruimte
di 20 jun t/m zo 30 apr 2017

Marijke Buddendijk

Kunstruimte, Etaloge

open:00:00
start:00:00
einde:18:00
genre:Schilderkunst
locatie: Etaloge

Het werk van Marijke Buddendijk kenmerkt zich door een opvallende soberheid. Met het summiere gebruik van materiaal en kleur verbeeldt Buddendijk een landschap of lichaam. Met krachtige lijnen en heldere vormen is ze in staat om tot de essentie te komen. Het is een soberheid die uitnodigt tot aandacht en verdieping. Een soberheid die zich vertaalt in pure eenvoudige schoonheid. 

In haar werk is een zekere spanning en soms ook beklemmende leegte voelbaar. Een gevarieerde lijnvoering (van breed naar smal, van zwaar naar waterig, van strak naar rafelig) en rijk contrast (van licht en donker, van hard naar zacht) geeft haar werk inhoud en diepte. De kleuren ondersteunen: ze zijn sober en sferisch en daardoor zorgen ze voor rust en stilte.

De bronnen van haar werk, het landschap en menselijk lichaam zijn onuitputtelijk voor Buddendijk. Steeds opnieuw zoekt ze de essentie. Door het weglaten van details is er sprake van een zekere verdichting, een vergaande abstrahering. Binnen het geheel van de werken zorgen verschillende technieken voor een eigen handschrift. Zo zijn de model-tekeningen  door de lijnvoering expressionistisch en dramatisch van aard, terwijl de kartondrukken zachter en meer schilderachtig zijn.
De grote mate van vakmanschap waar mee ze penseel, guts of pen bedient is opvallend. Haar toon lijkt zwierig en gemakkelijk maar is geboren uit jarenlang onderzoek en oefening.

www.marijkebuddendijk.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.