Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 18 sep t/m zo 11 jun 2017

Encounter with the unknown

Kunstruimte, Spiegelzaal

open:09:00
start:09:00
einde:17:00
genre:Beeldende kunst
locatie: spiegelzaal

Het werk van Marie Civikov kan worden getypeerd als hyperrealistische felgekleurde schilderwerken en installaties met een maatschappijkritisch karakter, waarin ze thema’s zoals onschuld, oorlog en decadentie verbeeldt.

 

In haar huidig werk ‘ Traces of my Bulgarian anarchist grandfather’ gaat ze op zoek naar sporen van haar opa.

‘We vragen van de kunst, ook van geëngageerde kunst die zich expliciet op een kritische manier wil verhouden met wat er zoal in de wereld omgaat, dat zij voor het doen van een mededeling of het vertellen van een verhaal een vorm kiest die verder gaat dan de documentaire. De documentaire geeft informatie, de kunstenaar kan daar eventueel gebruik van maken om een gelaagder beeld te produceren, dat de gegevens presenteert in (of: na) een transformatie die de afbeelding transcendeert naar het terrein van de ver-beelding, waar een nieuwe (kijk op de) ‘werkelijkheid’ ontstaat die eigenlijk op twee niveaus tegelijk functioneert: die van de gebeurtenissen en die van de interpretatie, van feit en fictie. Daarbij komt de problematiek van de verhouding tussen de presentatie van feit/fictie en de manier waarop die presentatie tot stand gekomen is: hoe verhoudt zich het gebruik van de beeldmiddelen tot de oorspronkelijke premisse (als die er is) of tot de positie die het kunstwerk wil innemen? Deze thema’s staan centraal in het werk van Marie Civikov.’

Philip Peters

Marie Civikov heeft haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam afgerond en heeft verschillende beurzen ontvangen en prijzen gekregen waaronder de koninklijke prijs voor vrije schilderkunst in 2011. Haar werk is opgenomen in verschillende collecties.

De gastcurator van deze solo expositie is Mayke Verhoeven.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.