kassa
Concertzaal
vr 10 mrt 2017

Maria Mendes

Concertzaal (v/h Toonzaal)

open:19:45
start:20:30

Mendes creëerde indrukwekkende capaciteiten en een magische sfeer met haar debuutalbum Along the Road.

De Portugese jazz-zangeres Maria Mendes keert terug met haar tweede album Innocentia, een verfijnd album met nieuwe interpretaties van oude favorieten, prachtige bewerkingen van klassieke stukken en diepe, persoonlijke composities over jeugdnostalgie, onschuld en hoop.

Op ‘Innocentia’, gaan Mendes en haar band van Nederlandse all-sterren door met het dichten van de kloof tussen westerse reuzen zoals Pat Metheny en Carmen McRae en de vrijere, percussieve stijl van Hermeto Pascoal. De virtuoze klarinettist Anat Cohen is een welkome aanvulling met haar lyrische, weemoedige lijnen. Of het nu gaat om een standaardwerk zoals 'Smile', een aangrijpend Sting-nummer of het exotische ritme van Heitor Villa-Lobos’ ‘Bachianas Brasileiras Nr 5' - met een levendige uitwisseling tussen Mendes en Cohen - er is altijd een losse en speelse aanpak van ieder arrangement.

Innocentia is een duidelijke stap voorwaarts in de carrière van Mendes. Onder leiding van componist en naaste medewerker Martin Fondse is ze op natuurlijke wijze gegroeid als componist en bandleider en niet alleen als vocalist. Maar het is als performer dat ze echt uitblinkt, door het ontroeren van de luisteraar...het roeren van de ziel. Kom kijken tijdens een concert en wees voorbereid om stilletjes te worden bedwelmd door haar diepte van emotie.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.