Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
vr 04 dec t/m ma 31 aug 2020

Mari van de Laar

Mari van de Laar (03-03-1956, ‘s-Hertogenbosch) heeft zijn opleiding genoten aan Academie St. Joost Breda. Hij laat zich inspireren door Raoul de Keyser en John Zurier. De overeenkomsten zijn duidelijk, ze hanteren dezelfde abstracte beeldtaal van vormen ontleend aan (landschappelijke) vlakverdelingen.

De diversiteit en onvoorspelbaarheid in het werk van De Keyser heeft Van de Laar altijd mateloos geboeid. Het werk van Van de Laar is gelaagd, hij werkt soms maanden aan een schilderij waar hij steeds opnieuw overheen schildert, de zijkanten van zijn werk vertonen vaak sporen van deze lagen.

Van de Laar is een schilder pur sang. Zijn werk is, net zoals bij De Keyser, abstract maar het vindt zijn oorsprong in de alledaagse motieven in zijn omgeving. Hij werkt intuïtief en impulsief, zonder vooropgezet plan. Het werk lijkt toevallig te zijn ontstaan, maar hij laat zich leiden door 'serendipity'; het gestuurde toeval. In het argeloze, onoplettende moment ontstaan dan plots kleine juweeltjes die in 5 minuten op het doek gezet zijn. Dan komt alles samen, dan stroomt de energie.

Over ‘Glashelder’
Willem Twee wil haar huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars, vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende een maand hun werk achter glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van de wethouder onder de naam ‘Glashelder’.

De exposanten zijn allemaal professionals en verbonden aan Willem Twee of uitgenodigd door een kunstenaar werkzaam in Willem Twee. Ze werken in hun atelier of werkplaats en exposeren regelmatig.

https://marivandelaar.com/

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.