Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
wo 27 mei t/m zo 07 jul 2019

Margriet van Breevoort

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: spiegelzaal

Margriet van Breevoort maakt in haar werk een vergelijking tussen mens en dier. Of beter nog: tussen mensen en andere dieren.

De mens is een vreemd dier, een ver, haarloos, familielid van de aap. Maar zo zien wij ons zelf niet. Wij onderscheiden ons door middel van vindingrijkheid en verbeeldingskracht van de rest van het dierenrijk en hebben onszelf als een soort god op een voetstuk geplaatst. Maar zijn wij echt zoveel beter? De wereld waarin we leven, met zijn structuur en organisaties, is compleet zelfbedacht. We leven in een illusie zou je kunnen zeggen. In onze directe leefwereld valt nauwelijks nog iets natuurlijks te vinden, zeker nu technologie en wetenschap bijna exponentieel vooruitgaan. Hoe bepaal je dan nog wat ‘normaal’ is?

Margriet van Breevoort verwondert zich over de mens en probeert deze door middel van hyperrealistische beeldhouwtechnieken mee te nemen in haar bijzondere belevingswereld.

Margriet van Breevoort (1990) woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde Fine art aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en heeft deelgenomen aan een Erasmus uitwisseling aan de Universidad Complutense in Madrid. Haar werk is eerder te zien geweest in o.a. De Kunsthal in Rotterdam, Art Den Haag en museum Singer in Laren.

t/m 7 juli 2019

margrietvanbreevoort.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.