Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
ma 20 sep t/m zo 08 aug 2021

Manon Jeuken

Manon Jeuken
Door de parels het bos weer zien
5 juni t/m 6 augustus 2021

Vanwege verbouwingswerkzaamheden in de kunstruimte is Willem Twee muziek en beeldende kunst t/m 29 augustus in de weekenden gesloten. De tentoonstelling van Manon Jeuken kan van maandag t/m vrijdag van 9:00 t/m 17:30 worden bezocht. Entree is gratis.  

Manon Jeuken won in 2020 de Jheronimus Atelierprijs, een prijs die jaarlijks door de Gemeente ’s-Hertogenbosch wordt uitgereikt aan een student van de AKV|St. Joost in ’s-Hertogenbosch. De prijs bestaat uit een jaarlang gratis atelierruimte in de Willem Twee fabriek en een begeleidingstraject vanuit de kunstacademie, de gemeente en Willem Twee kunstruimte. De tentoonstelling ‘Door de parels het bos weer zien’ vormt de afsluiting van haar atelierperiode.

Een terugkerend gegeven in het multimediale werk van Manon is haar zoektocht naar zorgeloosheid en tijdloosheid. Zij wil een plek creëren waar we een gevoel van absolute vrijheid kunnen ervaren, waar we loskomen van het alledaagse, het verleden en de toekomst. Dit doet zij door kleurrijke scènes te creëren, die de ervaring oproepen dat deze deel zijn van een groter geheel. Wat dat grotere geheel is, blijft onbeantwoord. Ook speelt ze met realiteit en illusie. Haar vormen lijken fragmenten uit de zichtbare werkelijkheid, maar zijn nooit helemaal thuis te brengen.

In de spiegelzaal toont zij een serie ‘sieraden’ die is ontstaan vanuit de vraag waarom we onze omgeving niet mooier maken zodat we er ons fijner in voelen. Om tot een staat van zorgeloosheid en tijdloosheid te komen moeten we proberen een spelende houding aan te nemen, aldus de kunstenaar. Dit probeert zij in haar werkproces te verwezenlijken in vormen en kleuren, maar ook in de manier waarop ze sculpturen en foto's combineert. Waar we normaal door de bomen (dagelijkse sleur) het bos (de omgeving) niet meer zien, wil Manon met haar werken de omgeving weer zichtbaar maken. Ze geeft ons de mogelijkheid onze blik vrij te laten ronddwalen, zonder de druk van de tijd.

Gelijktijdig aan haar tentoonstelling in de spiegelzaal toont Manon Jeuken werk in de kast van wethouder duurzaamheid, leefomgeving en cultuur van de gemeente 's-Hertogenbosch, Mike van der Geld.

Over ‘Glashelder’
Willem Twee wil haar makers/huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars,
vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende 6 weken hun werk achter
glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van wethouder Mike van der Geld onder de naam
‘Glashelder’.

De exposanten zijn allemaal professionals en verbonden aan Willem Twee. Ze werken in hun atelier of werkplaats en exposeren regelmatig.

www.manonjeuken.com

Hier kun je zien hoe het werk gepresenteerd is:
Insta: Mike van der Geld
Insta: Willem Twee kunstruimte
Facebook: Willem Twee kunstruimte
Insta: Willem Twee ateliers
Insta: Manon Jeuken

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.