Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
zo 20 jun t/m vr 26 feb 2021

Maaike Kramer

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: spiegelzaal

Maaike Kramer
t/m 28 februari 2021
spiegelzaal

“We staan vaak helemaal niet stil bij het feit dat praktisch alles om ons heen is geconstrueerd. We raken snel gewend aan de nieuwe status quo en vergeten voor het gemak hoeveel moeite het proces heeft gekost. Met mijn werk wil ik dat onder de aandacht brengen.”

Maaike Kramer (1986) reageert in haar werk op geconstrueerde situaties en kijkt of daar meerdere/andere perspectieven aan toe te voegen zijn. Voor haar installaties, sculpturen en tekeningen gebruikt zij materialen die, zoals ze het zelf verwoordt, van elkaar kunnen 'lenen'. Zo kan beton bijvoorbeeld de vorm aannemen van papier, en wordt fotografisch materiaal sculpturaal.

Vaak verwijst Kramer in haar werk naar architectuur en door monumentale vormen te combineren met een schetsmatige beeldtaal laat zij in het eindproduct ook de twijfels en overwegingen van het maakproces zichtbaar.

Maaike Kramer woont en werkt in Zeist. Haar werk is eerder te zien geweest in Kunstmuseum Den Haag, UtrechtDownUnder en zal binnenkort te zien zijn op This Art Fair in Amsterdam.

Curator: Mayke Verhoeven

www.maaikekramer.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.