Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 19 sep t/m wo 27 mei 2020

Lunchconcert: Winnaar Fontys Chamber Music Contest 2019

open:10:00
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op zondag 15 maart en zal nu in de vorm van een lunchconcert alsnog plaatsvinden.Een fraaie jaarlijkse traditie: de beste ensembles van het conservatorium meten zich met elkaar tijdens de Fontys Willem Twee Chamber Music Contest. Het winnende ensemble mag als beloning een betaald concert verzorgen in Willem Twee toonzaal.

Het duo 2AZ1 combineert saxofoon en percussie om zo bijzonder en afwisselende programma’s te kunnen maken met de nadruk op hedendaagse muziek en speciaal nieuw gecomponeerd werk. Twee enthousiaste musici stellen zich open voor nieuwe klanken en mogelijkheden.

2AZ1 werd opgericht in maart 2018; twee maanden later gaf het zijn eerste openbare concert. Al tijdens hun studie behaalden de musici onderscheidingen op het gebied van kamermuziek en wonnen zij de Winnaar jury‑ en publieksprijs Fontys Willem Twee Chamber Music Contest: de jury was vooral geraakt door de emotie en de opwinding die zij op het podium teweeg brachten.

2AZ1 werd gecoacht door onder anderen Marcel Andriessen van Slagwerk Den Haag en Andreas van Zoelen van het Raschèr Saxophone Quartet; masterclasses volgde het bij Ramon Lormans (TEMKO) en Nuno Aroso.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.