Verhuurhuur bij ons een ruimte
wo 28 apr

Lunchconcert: Hannah Koob, saxofoon

open:11:45
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

De Duitse saxofoniste Hannah Koob wordt beschreven als een muzikant met “een warm en zingend geluid, zelfs in de extreme registers, het vermogen om lange vocale passages te creëren, een flexibele klankkleur en, een zeer volmaakte techniek”.

De saxofoonlessen die zij een aantal jaren heeft gevolgd bij Christine Rall, lid van het Raschèr saxofoonkwartet, zorgde ervoor dat zij diepere kennis kreeg over de klassieke saxofoon, zoals ontwikkeld naar een traditionele speelwijze door Sigurd Raschèr. Om ervaring op te doen heeft zij meerdere masterclasses gevolgd. In 2015 is ze naar Tilburg verhuisd, waar ze nu haar Master opleiding volgt bij Andreas van Zoelen aan de Academy for Music and Performing Arts. Voor Hannah is het spelen van nieuwe muziek één van de belangrijkste verantwoordelijkheden voor de toekomst van de klassieke saxofoon. Er zijn zoveel onontgonnen mogelijkheden voor het instrument waardoor Hannah zich in modern repertoire heeft gespecialiseerd.

Net zo belangrijk als het spelen van nieuwe muziek is voor haar het maken van kamermuziek. Hannah is sinds 2017 de tenorsaxofonist in het BRON saxofoonkwartet en speelt regelmatig met symfonie- en strijkorkesten. Als orkestmusicus speelde Hannah o.a. met Philharmonie Zuidnederland, het SWR Orchester Freiburg – Baden-Baden, de Staatskapelle Dresden en trad ze op in zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht en de Tonhalle in Düsseldorf. Als soliste trad ze op met orkesten als het Symfonieorkest Flevoland, het Alkmaars Symfonieorkest, het Trajectum Strijkorkest Utrecht en verschillende andere orkesten.
Hannah was te horen op de nationale radio in Nederland en haar afgelopen concerten omvatten uitvoeringen op het wereld saxofoon congres in Zagreb, Kroatië en de Schostakowitsch Tage in Gohrisch in 2019.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.