Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 26 mei

Lunchconcert: Ekaterine Uvarova, gitaar

Verplaatst naar woensdag 17 februari

open:11:45
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal
Verplaatst

 

Ekaterina Uvarova (1994, Krasnoyarsk) is een nieuwe naam in de huidige generatie Russische klassieke gitaristen. Ze begon met gitaarspelen op veertienjarige leeftijd en studeerde in 2020 cum laude af aan de Maimonides Academy bij universitair hoofddocent Arkady Reznik. Ze volgde masterclasses bij de belangrijkste figuren uit de klassieke gitaarwereld, zoals L. Brouwer, S. Rak, C. Marchione, T. Müller-Pering, R. Jousselme, O. Tolonen, T. Offermann, G. Reichenbach , A. Zonn, G. Bandini, R. Izquierdo, L. Imbiriba, E. Franceri, R. Mamedkuliev. Ze studeerde aan de zomergitaarschool in de stad Borgo Val di Taro (2016, Italië).

Ekaterina won meer dan 20 prijzen in internationale competities, waaronder het Nationaal klassiek gitaarconcours op de Krim «Tavrika» (Simferopol, 2020), het Internationaal Competitie-Festival van gitaristen en componisten “Time of the Guitar” (Moskou , 2019), de internationale wedstrijd “Guitar Virtuosos” (St. Petersburg, 2019), de International Maimonides Competition “Golden Age of Guitar” (Moskou, 2018), de Nationale festivalcompetitie “Guitar Renaissance” (Kurgan, 2018) en de Nationale competitie van klassieke gitaarartiesten “Six Strings” (Ozyory, 2018).

In 2017 werd ze uitgenodigd om op te treden in een van de meest prestigieuze zalen van Rusland: de Tsjaikovski-concertzaal. In 2020 nam Ekaterina Uvarova deel aan de uitzending op de populaire nationale radio «Radio Rusland».

Momenteel volgt Ekaterina de masteropleiding aan het Fontys conservatorium bij professor Johan Fostier.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.