Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 26 mei t/m wo 05 feb 2020

Lunchconcert met Duo For a While (sopraan en piano)

open:11:45
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Hanna de Bruin (1997) en Manon Berendschot (1997) vormen samen sinds september 2017 ‘Duo for a While’. Ze leerden elkaar vier jaar geleden kennen in de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg (tegenwoordig AMPA), waarna ze allebei doorgingen naar de Bachelor. Wat begon als gezellig samen spelen is uitgegroeid tot een serieus en ambitieus liedduo.

Hanna studeert klassieke zang bij Sinan Vural en Margriet van Reisen en volgde masterclasses bij o.a. Maarten Koningsberger. Afgelopen zomer ging ze naar Engeland om te studeren aan de Abingdon School for Classical Singers, waar ze lessen kreeg van o.a. Robin Bowman en Christine Cairns. Manon studeert klassiek piano bij Nicolas Callot. Verder kreeg ze masterclasses van o.a. David Kuijken, Lucas Blondeel en Menahem Pressler. Naast haar werk als solist werkt ze ook graag samen met zangers, zoals in Duo for a While of met koren.

Als Duo for a While hebben Hanna en Manon reeds stukken in veel verschillende stijlen en talen uitgevoerd, van Frans impressionisme en Duitse romantiek tot een miniopera genaamd: ‘Jamie’s superquick (Vegan) Hummus’, waarbij muziek en koken zich met elkaar vermengden. Componiste Eveline Vervliet schreef deze in 2019 speciaal voor Duo for a While. Samen werden ze gecoacht door o.a. Ruud Huijbregts en volgden masterclasses bij de Haagse Kunstkring. Ze gaven samen concerten in o.a. Eindhoven, Roosendaal, Tilburg, Middelburg en de Haan (BE). Tijdens dit lunchconcert brengen zij liederen van Mozart, Mendelssohn, Mahler en Shostakovich.


In een reeks verrassende concerten presenteren talentvolle solisten van AMPA en de Master of Music zich aan het publiek. Een publieksjury beoordeelt de jonge musici om aan het einde van het seizoen te besluiten wie de AMPA Willem Twee Talentprijs  in de wacht sleept.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.