kassa
Concertzaal
wo 29 nov 2017

Jop Schellekens met 002-percussion

Lunchconcert

open:12:00
start:12:30
genre:Lunchconcert
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Al op jonge leeftijd is Jop zijn slagwerkcarrière begonnen bij harmonie O.B.K. in Erp waar hij les kreeg van zijn vader Henk Schellekens. Het werd snel duidelijk dat Jop zich verder wilde verdiepen op slagwerkgebied en ging lessen volgen bij Chris Leenders. In juni 2016 heeft Jop zijn Bachelor of Music behaald aan het conservatorium in Tilburg en kreeg hij lessen van o.a. Marcel Andriessen, Peter de Vries en Hans van Oosterhout. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij Momoko Kamiya, Adilia Yip, Henrick Larsen, Frank Wienk en Graham Johns.

Op het programma van dit lunchconcert de solowerken.

  • Jacub Druckman – Reflections on the Nature of Water (1986) voor solo marimba
  • Hugo Morales – (2012) voor solo vibrafoon

Met het Slagwerkensemble 002-percussion speelt Jop bovendien:

  • Paul Gubbels – Agents and Dungeon’s (2017)
  • Jop Schellekens – 002Malletquartet (2017)

 

Momenteel studeert Jop Master of Music aan het conservatorium in Tilburg en krijgt hij lessen van o.a. Ramon Lormans en Niels Meliefste.Samen met drie collega slagwerkers vormt Jop het slagwerkkwartet ‘002Percussion’. Met dit ensemble heeft hij op bijzondere podia mogen staan, waaronder o.a. Muziekgebouw Frits Philips (Eindhoven), de Toonzaal (’s-Hertogenbosch), Paradox (Tilburg), Schouwburg de Kring (Roosendaal) en Festival Mundial (Tilburg). Daarnaast speelde Jop als freelance slagwerker bij o.a. Slagwerk Den Haag, Fanfare Bereden Wapens en het NJFO. Tijdens zijn studie heeft hij deelgenomen aan projecten met o.a. Asko|Schönberg en Lunatree. Ook is Jop als docent werkzaam bij Phoenix Cultuur en Beat it slagwerkopleidingen, waar hij les en instructie geeft aan leerlingen en slagwerkgroepen.


Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk enseble de Ampa Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.