Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
ma 12 apr t/m wo 08 jan 2020

Lunchconcert met Maurick Reuser (piano)

open:11:45
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Maurick Reuser (1998) begon op 14-jarige leeftijd met piano spelen en startte in 2015 met les van Jelena Bazova op de jongtalentenklas YMA in Tilburg. Nu studeert hij in het vierde jaar van de Bachelor op Fontys Hogeschool van de Kunsten en komt hij voor de tweede keer naar de Toonzaal met een recital.

Website


Terwijl het land overstroomt met de gebruikelijke kerst- en nieuwjaarsconcerten, vindt er begin januari een alternatief recital plaats.
Het programma begint met een pianosonate van Beethoven. Dit werk draagt de bijnaam ‘lente’ niet zonder reden. De frivole luchtige thema’s in het eerste staan direct in verbinding met de frisse opsteker die de lente ons kan bieden. In het ernstige middendeel lijkt de tijd echter stil te staan. Het derde (laatste) deel sluit op passende wijze de gehele sonate af door alle ingehouden en opgebouwde energie los te laten.
De selectie uit de 15 Hongaarse boerenliederen en -dansen bieden een aards tegengewicht. Alle volksmelodieën zijn door Bartók op expressieve wijze gearrangeerd en geven hierdoor toch kansen om 2019 te overpeinzen.
Tot slot de derde ballade van Chopin! Dit energieke, wervelende en dansante werk zal muzikaal definitief de lente inluiden. Het toegift is nog zeer geheim, maar zeker de moeite waard om de hele 40 minuten voor te komen.

Graag tot de 8e!

L. van Beethoven – Piano sonata op. 14 no. 1 in E major;

B. Bartók – 15 Hungarian Peasant Songs Sz. 71;

F. Chopin – Ballade no. 3 in Ab major, op. 47;

 

In een reeks verrassende concerten presenteren talentvolle solisten van AMPA en de Master of Music zich aan het publiek. Een publieksjury beoordeelt de jonge musici om aan het einde van het seizoen te besluiten wie de AMPA Willem Twee Talentprijs  in de wacht sleept.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.