Verhuurhuur bij ons een ruimte
di 18 mei t/m wo 27 nov 2019

Lunchconcert met klarinettist Severine Sierens

open:11:45
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Ze was halve finaliste op de ‘Young Artist Competition’ van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver,  halve finaliste tijdens de ‘12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi’ in 2014 in Todi (IT) en halve finaliste van de ‘3ième Concours International de Clarinette Louis Cahuzac’ in 2019 in Versailles (Fr). Verder was Severine reeds soliste met het ‘Ciurlionis Stringquartet’ uit Litouwen, ‘The University of Utah Windensemble’ (USA) , ‘The International Clarinets’, ‘Claribel Clarinet Choir Guido Six’ tijdens TMEA in San Antonio (USA)  en de Midwest Clinic in Chicago (USA), de ‘Simon Bolivar Youth Symphony Band’ (Venezuela), de ‘Free State Symphony’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika),  ‘Symfonisch Ensemble Querceto’, ‘Roman Quartet’ (Hongarije),  ‘L’Orchestre da la Garde Républicaine’ en ‘Nuove Musiche’. In augustus 2018 was ze te gast tijdens het ‘8th ECA Clarinet Festival’ in Hongarije en in juli 2019 gaf Severine een recital tijdens Clarinetfest 2019 in Knoxville, Tennessee (USA). In januari 2020 is ze uitgenodigd naar ‘The International Clarinet Extravaganza’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika).

Tijdens het lunchconcert speelt zij samen met pianist Jacobs Adriaan werken van Poulenc, Milhaud, Denissov en Bassi.


In een reeks verrassende concerten presenteren talentvolle solisten van AMPA en de Master of Music zich aan het publiek. Een publieksjury beoordeelt de jonge musici om aan het einde van het seizoen te besluiten wie de AMPA Willem Twee Talentprijs  in de wacht sleept.  


Prijswijziging lunchconcerten
We hebben de entreeprijs van de lunchconcerten in de afgelopen jaren structureel laag gehouden om zoveel mogelijk mensen onbelemmerd van deze concerten te kunnen laten genieten. De artiesten – studenten aan het Fontys Conservatorium in Tilburg – traden onbezoldigd op. Inmiddels is – in overeenstemming met de Faire Practice Code – besloten om de artiesten voortaan een vergoeding te geven voor hun optredens. Om dit te kunnen bekostigen wordt de entreeprijs van de lunchconcerten met € 2,- verhoogd naar € 5,-. We hopen dat dit uw bezoek aan onze concerten niet in de weg zal staan. 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.