Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
wo 15 nov 2017

Lunchconcert

Michael van Dijk

open:12:00
start:12:30
genre:Lunchconcert
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Michael van Dijk, nu achttien jaar oud, begon met gitaarspelen op negenjarige leeftijd. De eerste jaren had hij les bij Mien de Rover (die zelf les heeft gehad van Julian Coco) en speelde hij bij mandolineorkest de Plektrum Melodisten. Al van jongs af aan had hij de droom om naar het conservatorium te gaan. In zijn vierde leerjaar van de middelbare school, inmiddels op 16-jarige leeftijd, besloot hij, na een inspirerend gesprek met zijn muzieklerares, zijn droom tot werkelijkheid te maken. Hij nam gitaar- en theorielessen op een hoog niveau. Een half jaar later werd hij toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium in Tilburg.

 

Michael volgde lessen bij gitarist en componist Aart Strootman, en behaalde in tussentijd zijn HAVO-diploma. Michael slaagde er vervolgens in toegelaten te worden tot de bachelor, waar hij nu in het tweede jaar lessen krijgt van befaamde klassiek gitarist Marlon Titre. Michael volgde tevens masterclasses bij diverse grootmeesters, onder andere bij Leo Brouwer, Sabrina Vlaskalic en Sanel Redzic.
In 2017 won hij op het Prinses Christina Concours de Gaudeamus Muziekweek Prijs, voor een bijzondere vertolking van een moderne compositie.

H. Villa-Lobos – Prelude 1
R.R. Bennett – Impromptus 1 , 3 & 5
F. Moreno – Torroba – Suite Castellana
R. Dyens – Saudade 3
L. Brouwer – Un Dia de Novembre


Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk enseble de Ampa Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.