Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 28 jan t/m wo 30 okt 2019

Lunchconcert Firgun Ensemble (winnaar Storioni Festival)

open:11:45
start:12:30
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

De winnaars van het Storioni Concours 2018 presenteren zich tijdens dit lunchconcert.

Het Firgun Ensemble is een Belgische kamermuziekgroep bestaande uit Emile Souvagie (klarinet), Ludovic Bataillie (viool), Ciska Vandelanotte (viool), Lotte Stuyck (altviool) en Fien Van Damme (cello). Het ensemble is ontstaan in het voorjaar van 2017 uit studenten maar vooral ook vrienden van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel.

Ze specialiseren zich in het repertoire voor klarinet en strijkkwartet. Firgun wordt intensief gecoacht door France Springuel en Tony Nys (Malibran Quartet). Verder volgden ze reeds lessen bij Etienne Siebens, Benjamin Dieltjens, Peter Merckx (HERMESensemble), Erik Schumann (Schumann Quartet), Wouter Vossen (Storioni Trio) en Natalie Lefèvre (Oxalys). In januari 2018 schreven ze de eerste prijs van het Storioni Willem Twee Concours op hun naam samen met de publieksprijs. Als bekroning hiervoor werd het Firgun Ensemble uitgenodigd door NPO Radio 4 om hun radiodebuut te maken vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In de zomer van 2018 waren zij te gast in Muziekgebouw Eindhoven, op de NJO Muziekzomer en het Grachtenfestival in Amsterdam.  Onze celliste Fien Van Damme gaat in het seizoen 2018-2019 voor een jaar op Erasmus naar Finland. Ze zal vervangen worden door Karin Broeckhove Ibarra.

‘Firgun’ is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: ‘Blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’.

 


Programma:

Frank Martin: Pavane couleur du temps

Aleksandr Glazunov: Kwintet in A, Op.39

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.