Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 18 sep t/m wo 08 mei 2019

Hannah Koob, saxofoon

Lunchconcert

open:11:45
start:12:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Hannah Koob is geboren in Würzburg (Duitsland) in 1997. Zij begon met saxofoonlessen bij Nico Hutter aan de Musikschule Offenburg. De lessen die zij een aantal jaar heeft gevolgd bij Christine Rall, lid van het Raschèr Saxophone Quartet, zorgde ervoor dat zij diepere kennis kreeg over de klassieke saxofoon, gespeeld in de traditionele speelwijze van Sigurd Raschèr. In 2016 is zij verhuisd naar Tilburg, waar zij nu studeert aan de Academy for Music and Performing Arts bij Andreas van Zoelen. Als orkestmusicus speelde Hannah Koob o.a. met het Philharmonisches Orchester Freiburg en trad ze op in zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht en de Tonhalle in Düsseldorf. Hannah Koob is tenorsaxofonist in het BRON saxofoonkwartet. De musici van BRON spelen op historische instrumenten, gebouwd tussen 1930 en 1950.

Programma

Dimitri Terzakis (* 1938) Der Hölle Nachklang I (1992) voor Altsaxofoon en piano

Lars-Erik Larsson (1908 – 1986) Konsert för Saxofon och Stråkorkester (1934) deel I: Allegro molto moderato, deel II: Adagio deel III: Allegro scherzando

Miklós Maros (*1943) Zopf (2015) voor Alt en Tenor Saxofoon

Alt- en Tenorsaxofoon: Hannah Koob
Altsaxofoon: Niek Starmans
Piano: Martien Maas


Boeiende, verrassende concerten verzorgd door het talent van de toekomst.

Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk ensemble de AMPA Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.