Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
ma 12 apr t/m wo 24 apr 2019

Maurick Reuser

Lunchconcert

open:11:45
start:12:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Boeiende, verrassende concerten verzorgd door het talent van de toekomst.

Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk ensemble de AMPA Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

Dromen en realiteit
In dit gebalanceerde programma met bekende en onbekende werken van zowel bekende als onbekende componisten besteed ik aandacht aan een van de grootste contrasten in het leven. Hoe klinkt dit?

Programma
J. Brahms – Drei Intermezziop.117, no.1 Andante moderato
C. Debussy – Préludes livre 1,no.4Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir
L.van Beethoven – Sonata in C Major op.2 no.3:
-Allegro con brio
-Adagio
-Scherzo: allegro
-Allegro assai
L. Godowsky – Java Suite: The Gardens of Buitenzorg
F.Chopin – Impromptu no.1 in As Major op.29

Biografie
Maurick Reuser (1998) begon op 14-jarige leeftijd met piano spelen. Eerst met les van Hein Franssen in Culemborg, en in 2015 met les van Jelena Bazova op de jongtalentenklas YMA in Tilburg. Nu studeert hij in het derde jaar van de Bachelor, met een zeer gevarieerd curriculum.

Niet alleen speelt Maurick solorecitals, ook is hij repetitor/duo voor vocale of instrumentale solisten (o.a. betrokken bij het IVC in Den Bosch), en presenteert hij al jaren concerten voor Podia Klassiek.
Bovendien heeft Maurick veel ervaring in het spelen met grote koren en orkesten, zoals met de Petite Messe Solennelle van Rossini (zoals met Louis Buskens), en met deelname aan Jeugdorkest Nederland (o.l.v Jurjen Hempel), waar hij afgelopen twee jaar de piano en celesta speelde in indrukwekkende programma’s. Ook speelt Maurick solo met orkesten, zoals met Beethoven’s eerste pianoconcert.

Een geliefde bezigheid is compositie. Hierdoor won Maurick in 2017 de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours met zijn werk Oriental Grief. Bij het PCC heeft hij meerdere prijzen ontvangen zoals de Gaudeamus en Domenus voor de beste vertolkingen van Nederlandse composities.

Afgelopen jaren kreeg Maurick veel masterclasses. Voor piano en zang van Martien Maas, Rixt van der Kooij, Sinan Vural en Carina Vinke, en voor piano van Chie Hirai, Ad van Sleuwen, David Kuyken, Boris Giltburg en Mehanem Pressler.

Meer informatie op www.maurickreuser.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.