Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 13 mrt 2019

Severine Sirens, klarinet

Lunchconcert

open:11:45
start:12:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

In 2007 behaalde Severine Sierens haar Masterdiploma aan het Lemmensinstituut bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. Naast klarinet specialiseerde Severine zich op esklarinet bij David Van Maele .

Sinds september 2018 is Severine studente aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar ze een Master-opleiding volgt.  Ze was halve finaliste op de 'Young Artist Competition' van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver en halve finaliste tijdens de ‘12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi’ in 2014 in Todi.
Severine is lid van 'Klarinetensemble Solido , ‘Venturi Houtblaaskwintet’ en ‘Clariña Quartet’ waarmee ze regelmatig optreedt. Ze is ook  actief lid van de klarinetchoirs 'Claribel Clarinet Choir' en 'The International Clarinets'.
Severine werkte reeds als freelance-muzikante in de 'Brussels Philharmonic' , 'Opera Vlaanderen' en de 'Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht'. Ze is ook leerkracht aan de 'Academie voor Muziek, Woord en Dans' Gent en de’ Stedelijke Academie voor Muziek , Woord en Dans’ Oudenaarde.
In augustus 2018 was ze te gast tijdens het ‘8th ECA Clarinet Festival’ in Hongarije en in juli 2019 zal Severine een recital geven tijdens Clarinetfest 2019 in Knoxville, Tennessee (USA).

Tijdnes dit lucnhconcert brengt zij samen met pianist Toon Bierman werken van Montilla, Molter, Debussy en Hanssens.

www.severinesierens.be


Boeiende, verrassende concerten verzorgd door het talent van de toekomst.

Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk enseble de Ampa Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.