Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 23 jan 2019

Inge van Grinsven, harpist

Lunchconcert

open:11:45
start:12:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Inge van Grinsven (2000) werd geboren in Nuenen en begon op negenjarige leeftijd met harplessen op de harpschool van Inge Frimout – Hei in Nuenen. Van haar veertiende tot en met haar zeventiende heeft zij harples, theorieles en koorzang gevolgd aan de Young Musicians Academy van het conservatorium in Tilburg. Vanaf september 2018 studeert Inge aan de Academy of Music and Performing Arts (conservatorium) in Tilburg. Sinds 2015 heeft zij les van Ernestine Stoop. Inge geniet ervan om met haar harp een mooi muzikaal verhaal te vertellen waarbij ze laat horen hoe veelzijdig de harp is als solo-instrument.

Zij heeft verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen. Zo won zij in 2017 het Archipel Muziekconcours, een tweede prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en een tweede prijs tijdens het internationaal harpconcours in Portugal. Daarnaast was ze in 2015 halve finalist bij het Koninklijk Concertgebouw Concours en won ze in 2016 een prijs tijdens het O’Carolan harpfestival in Ierland.

In 2017 stond zij in de finale van het Brabant Scholieren solistenconcours waar ze als solist mocht samenspelen met orkest Zuid. Inge is laureaat van Classic Young Masters 2017 en heeft daarbij de Sinfonia Rotterdam Award gewonnen. In 2018 won zij een aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours.

Inge heeft masterclasses gevolgd bij Remy van Kesteren, Manja Smits, Mirjam Schröder, Sasha Boldachev, Milda Agazarian, Mara Galassi, Judy Loman, Sylvain Blassel en Ben Creighton Griffiths.

Zij trad o.a. op in het concertgebouw Amsterdam, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, de Doelen in Rotterdam, tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en het Delft Chamber Music festival. In de zomer van 2018 is zij samen met het JeugdOrkest Nederland 2 weken op tournee geweest in België, Duitsland en Nederland.

Programma:

  • Au Matin – Marcel Tournier
  • Chanson dans la Nuit – Carlos Salzedo
  • Nocturne – Mikhail Glinka
  • Elegie pour la mort d’un berger – Bernard Andrès
  • Impromptu Caprice – Gabriel Pierné

Boeiende, verrassende concerten verzorgd door het talent van de toekomst.

Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk ensemble de AMPA Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.