Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
wo 09 jan 2019

Nuno Silva, saxofonist

Lunchconcert

open:11:45
start:12:30
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Saxofonist Nuno Silva won al verschillende prijzen gewonnen waaronder de eerste prijs  in de Italiaanse competitie Concorso Internazionale per Giovanni Interpretti de Città de Chieri  in de categorie kamermuziek, de eerste prijs in de categorie jonge musici (2007) en de derde prijs in de categorie superieur (2012) in de internationale wedstrijd Terras de La Sallete.

Hij werkte o.a. samen met de orkesten Casa da Música Symfonie Orkest, de Fanfare van het Nationale Reserve Korps, het Espinho Klassiek Orkest en de Portugese Symfonische Band. Nuno was saxofoonleraar tot 2017 aan het Conservatório Regional de Música de Vila Real en de Escola Profissional de Música de Espinho.
Momenteel is hij Master in Music Teaching aan de Universiteit van Aveiro.  Tegelijkertijd studeert hij af aan voor zijn Masterdiploma met Ties Mellema en Juani Palop.
Momenteel werkt hij aan nieuwe projecten zoals AfroRasa (een duo van sax en Afrikaanse percussie dat Indiase klassieke muziek speelt met afro-ritmefusie) en een nieuw saxofoonconcert voor altsaxofoon en symfonieorkest, in opdracht van de Spaanse componist Ximo Tarín Micó, dat in première gaat op 24 juni in de Concertzaal Tilburg.

Programma:

Sonata for Oboe & Piano, FP 185 – F. Poulenc 
transcription for soprano saxophone and piano
Canzone – T. Keuris for alto sax solo
arr. Raaf Hekkema
Concerto for Alto Saxophone and Orchestra – H. Tomasi
Piano: Martien Maas

Boeiende, verrassende concerten verzorgd door het talent van de toekomst.

Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk ensemble de AMPA Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.