Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
wo 14 nov 2018

Sylvia Boone, sopraan

Lunchconcert

open:11:45
start:12:30
genre:Klassiek, actueel
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

De Vlaamse Sylvia Boone volgt momenteel de Masterstudie Muziektheater Klassiek aan het conservatorium van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Al vanaf haar vierde volgde ze in Meise balletlessen bij haar moeder, die balletjuffrouw is, en speelde ze viool. Dat ze zingen leuk vond ontdekte ze toen ze met haar ouders mee ging naar de kerk en uit volle borst met alle liedjes meezong. Rond haar 10 jaar ruilde ze de viool in voor piano en zang. Ondertussen volgde ze ook toneellessen, notenleer en danslessen in verschillende stijlen.

Sylvia wist al snel dat ze het theater in wilde en vond het belangrijk om zowel op vlak van toneel als zang en dans zo goed mogelijk ontwikkeld te zijn. In 2013 studeerde ze op dezelfde Hogeschool in Tilburg af in de richting Musicaltheater, toen nog onderdeel van de dansacademie. Na haar studie mocht ze aan de slag als actrice bij ‘Studio 100’ waarin ze de rol van Madeliefje vertolkte in de kinderserie ‘Prinsessia’. Daarnaast volgde ze in Amsterdam een acteertraining bij Kemna genaamd ‘De Jaargang’. Deze ervaringen bracht veel kennis mee over het huidige werkveld en gaf haar ook de onherroepelijke drang om vocaal nog verder te ontwikkelen. Ze heeft altijd gemerkt dat haar stem zich meer tot het klassiekere repertoire leende en begon vandaar de masterstudie Muziektheater Klassiek. Sylvia koos er voor om deze studie in 3 jaar af te ronden in plaats van de gebruikelijke 2 omdat deze klassieke ontwikkeling een totale herprogrammering vraagt van het hele lichaam. Naast het technisch correct zingen heeft ze ook baat bij het overbrengen van de muziek en de tekst. Hierin heeft ze een nieuwe discipline gevonden die aansluit bij haar hele zijn. Na 2 jaar studie is het tijd om meer naar buiten te treden en de ontwikkeling te delen met anderen. Vandaar dat deze gelegenheid ideaal is om zichzelf te presenteren en te laten horen. Hopelijk kunt u er net zoveel van genieten als zij dat doet.

Programma

1. Pourquoi dans les grands bois – Lakmé; L. Delibes; 1883
2. Je Veux Vivre – Romeo et Juliette; C. Gounod; 1867
3. Youkali – K. Weill; 1934
4. Les Berceaux – G. Fauré; 1879
5. Vaste empire des mers – Les Indes Galantes; Rameau (met recitatief ‘que je ne verrai plus’); 1735
6. Ach ich Fühls – Die Zauberflöte; W.A. Mozart; 1791
7. Mein Herr Marquis – Die Fledermaus; J. Strauss Jr.; 1874
8. In mir klingt ein lied – Abscheidswaltzer: F. Chopin; 1934
9. Climb every mountain; Sound of music: Rodgers & Hammerstein; 1959


Boeiende, verrassende concerten verzorgd door het talent van de toekomst.

Een selectie van de allerbeste Masterstudenten van het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg presenteren zich met uiteenlopende programma’s en disciplines voor het publiek en een publieksjury. Deze beslist aan het einde van het seizoen welke solist of welk ensemble de AMPA Willem Twee Talentprijs in de wacht sleept. Boeiende, verrassende concerten, van 30 tot 40 minuten lang, verzorgd door het talent van de toekomst. Vooraf, maar ook tijdens het concert kunt u genieten van een kop koffie of thee en luxe broodjes.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.