Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
zo 20 sep t/m vr 31 jan 2020

Litzberg

open:20:00
start:20:30
genre:songwriter
locatie: poppodium
zaal: kleine zaal

Litzberg is het project rondom muzikant/songwriter Mathijs Peeters. Zijn debuutalbum In_My_Head bevat rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen de ambachtelijke melodie en het bevlogen experiment.

Mathijs Peeters (van oorsprong Limburger, ondertussen woonachtig in Utrecht) maakte naam als gitarist bij artiesten als Sandusky, The Gasoline Brothers en Sarah MacDougal. Na een periode van creatieve experimenten heeft hij nu in Litzberg zijn eigen band én zijn definitieve eigen stem gevonden.
De sterke gitaarpopsongs die hij voor het album schreef zijn geïnspireerd door onder meer The War on Drugs, The Posies en Pavement maar gebaseerd op zijn eigen persoonlijkheid en levenservaringen. Zo weerspiegelt het titelnummer ‘In_My_Head’ de interne worstelingen die Peeters als muzikant heeft ondervonden en de rust en ruimte die hij ervaart nu hij zijn eigen creative impulsen volgt.

Recensie: De krenten uit de pop
Deze Matthijs Peeters deed in het verleden al mooie dingen, maar overtreft zichzelf op alle fronten met het geweldige debuut van Litzberg. In_My_Head is een gitaarplaat die alles heeft. De songs zijn stuk voor stuk goed en variëren fraai tussen stekelige gitaarpop en meer ingetogen en melodieuzere muziek, het gitaarwerk op het album is opvallend veelkleurig en van een bijzonder hoog niveau en ook op de zang van Mathijs Peeters is helemaal niets aan te merken. In_My_Head, dat ook nog eens prachtig klinkt, schaar ik daarom absoluut onder de grote verrassingen van het moment.

Website
Facebook
Instagram
Youtube


Facebook event

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.