Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 17 sep t/m zo 29 sep

Linearis Objectum No.2, Jorrit Paaijmans

locatie: kunstruimte
zaal: spiegelzaal
Gratis

‘Drawing is always the same to me. (…) To draw is something specific. A master drafstman is someone who draws, not someone who draws something. Drawing is inside the person, not on the paper.’ Richard Tuttle

Jorrit Paaijmans is in 2007 afgestudeerd aan de HKU in Utrecht (Fine Art) en heeft sindsdien een uniek en fijnzinnig oeuvre opgebouwd bestaande uit (kinetische) installaties en tekeningen. Hoewel de werken van Paaijmans, door de uitvoering, niet direct geplaatst kunnen worden binnen de conventionele opvattingen over tekenkunst, beschouwt hij de werken als tekeningen. Ongeacht in welke verschijningsvorm zijn werk zich presenteert en ongeacht de gebruikte materialen, het resultaat is altijd een tekening. Een tekening die ontstaat in relatie tot, een referentie heeft of een reflectie is op het medium zelf. Een circulair proces waarin denken en tekenen elkaar weerspiegelen, stimuleren en versterken. Oftewel, in de praktijk van Paaijmans is het theoretisch onderzoek en het maken van werk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Paaijmans deconstrueert het tekenen, ontleedt dit tot in lijnen, punten, vlakken, dragers en tekengereedschappen. Daarnaast gaat tekenen voor hem om de performatieve handeling van het tekenen zelf, het tijdsverloop (‘timing’) en spelen inter- of multimediale vormen van tekenen en het spanningsveld tussen het persoonlijke (handschrift) en het onpersoonlijke (geautomatiseerde) een belangrijke rol.

Voor Willem Twee heeft Paaijmans een interventie gemaakt van het werk Linearis Objectum No1 uit 2013.

Het werk van Jorrit Paaijmans zal in september nog te zien zijn bij Big Art in Zaandam, Depiran Project Space in Amsterdam en in oktober op Art on paper Brusseles in Brussel.

jorritpaaijmans.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.